Luka Dončić krenuo da izvodi slobodna bacanja, a na razglasu u dvorani svi su čuli poznat glas

Legenda NBA lige u centru pažnje

Luka Dončić krenuo da izvodi slobodna bacanja, a na razglasu u dvorani svi su čuli poznat glas

Endin Čaušević

Luka Dončić odigrao je još jednu spektakularnu utakmicu u NBA ligi u pobjedi Dallas Mavericksa protiv Houston Rocketsa sa 121:115, a u centru pažnje našao se i legendarni Dirk Nowitzki zbog skandiranja koje je čula cijela dvorana.

Dallas je u najboljoj utakmici večeri na svom parketu uspio da dođe do pobjede protiv Houstona, a domaći su otpor gostiju uspjeli da slome u posljednjim minutama meča i to na pogon Luke Dončića.

Slovenac je još jednom demonstrirao svima o kakvom košarkašu se radi i uspio je ponovo da ispiše stranice historije najjače košarkaške lige na svijetu.

Naime, Dončić je uspio sinoć da postigne 41 poen i postao je prvi igrač u posljednjih 40 godina koji je uspio da zabije preko 40 poena, a da nema nijednu izgubljenu loptu na utakmici što je zaista sjajan podvig.

Pored toga Dončić je koketirao s triple-doubleom jer je uspio još da doda devet asistencija i isto toliko skokova.

Oglasi

Međutim, jedan detalj posebno je mnoge oduševio jer se u centru pažnje našao i legendarni košarkaš Dallasa, Dirk Nowitzki, i to u posljednjoj sekundi meča kada je pitanje pobjednika već bilo riješeno.

Dončić se našao na liniji za slobodnja bacanja i s dva poena je postavio konačnih 121:115, ali su prije toga u dvorani svi čuli dobro poznati glas.

"MVP, MVP", uzviknuo je Nowitzki dok se Dončić spremao da izvede slobodna bacanja, a to su čuli navijači u dvorani i počeli da isto skandiraju.

Poznato je da su Dončić i Nowitzki u odličnom odnosu i da legendarni Nijemac često savjetuje Slovenca. Za njega očito nema dileme ko je najbolji igrač NBA lige, te se u Dallasu nadaju da bi ovo konačno mogla biti njihova sezona.

U Dallasu na titulu prvaka NBA lige čekaju još od 2011. godine kada ih je upravo nevjerovatni Nowitzki vodio do trona sjajnim izdanjima u finalnoj seriji protiv Miami Heata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi