Luka Dončić "dokazao" da je vanzemaljac: Loptom pogodio displej na krovu, ona završila u košu

Nemoguće šta je čovjek izveo

Luka Dončić "dokazao" da je vanzemaljac: Loptom pogodio displej na krovu, ona završila u košu

Endin Čaušević

Luka Dončić sinoć je odigrao još jednu nevjerovatnu partiju u pobjedu Dallas Mavericksa na gostovanju protiv Houston Rocketsa sa 125:107. No, Slovenac je još prije početka meča ostavio bez teksta prisutne u dvorani jer je dao koš na način koji još nije viđen na košarkaškim parketima.

Dallas je uspio da dođe do pobjede na gostovanju u Houstonu i sve je bilo jasno već nakon prvog poluvremena kada su Mavericski imali dvocifrenu prednost.

Bilo je samo pitanje kojom razlikom će slaviti gosti iz Dallasa, a na kraju konačan rezultat bio je 125:107 u koristi Mavericksa.

U centru pažnje nakon meča Dallasa očekivano bio je i ovaj put Luka Dončić koji je odigrao još jedan spektakularan meč. Slovenac ne prestaje da oduševljava javnost i igra u zaista nevjerovatnoj formi ove sezone.

Dončić je meč završio sa 47 poena, 12 skokova i sedam asistencija, te je bio daleko najefikasniji igrač na sinoćnjem meču.

Oglasi

On je tokom meča imao nekoliko nevjerovatnih poena, a postavio je i lični rekord jer je ubacio čak devet trojki iz 16 pokušaja.

Međutim, sve ono što je Dončić napravio na parketu tokom utakmice ostalo je u sjeni njegovog poteza koji je izveo prije početka meča u Houstonu kada je još jednom zadivio košarkaški svijet.

Poznato je da Dončić tokom zagrijavanja voli da se zabavlja i izvodi skoro nemoguće šuteve, a tako je bilo i sinoć u Toyota Centru u Houstonu.

On je tokom zagrijavanja izveo nemoguć šut i na šok i nevjericu svih u dvorani lopta je završila u košu. Dončić ju je odbio od veliki displej koji se nalazi iznad parketa u ovoj dvorani, a lopta je na kraju prošla kroz obruč.

Slovenski košarkaš dobio je nevjerovatne ovacije prisutnih u dvorani koji nisu mogli da vjeruju kakav šut je Dončić uspio da pogodi.

Takve poteze na košarkaškim terenima ranije nismo viđali ni tokom zagrijavanja, te je Dončić ovaj put nadmašio sam sebe. No, pokazao je još jednom kakvu magiju ima u rukama i o kakvom košarkašu je riječ.

Top Komentari

plemic
još malo i biće k'o nurkić.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi