Luka Dončić ima bolju statistiku nego LeBron James u rookie sezoni

Slovenac je nevjerovatan

Luka Dončić ima bolju statistiku nego LeBron James u rookie sezoni

E. Čaušević

Luka Dončić je postao prava senzacija u NBA ligi i svojim partijama oduševljava javnost iz utakmice u utakmicu.

Dončić je na NBA draftu bio treći pik od strane Atlante Hawksa, ali je u trejdu na kraju završio u Dallas Mavericksima što je bio pravi potez za ovaj tim. Slovenac igra sezonu iz snova iako je tek rookie, a mnogi se pitaju šta tek slijedi za njega u budućnosti što se tiče najbolje lige na svijetu.

Da Dončić igra zaista nevjerovatno najbolje pokazuje statistika koja govori da Slovenac ima bolju prvu sezonu u NBA nego što je to svojevremeno imao LeBron James koji je danas vjerovatno najbolji košarkaš svijeta.

Naime, Amerikanci su odlučili da naprave statistiku za Dončića i Jamesa i zamisle da obojica na parketu imaju po 36 minuta. Dončić u tom slučaju zabija 22,7 poena u meču uz 7,5 skokova i 5,7 asistencija.

U toj minutaži James je u svojoj rookie sezoni prosječno postigao 19,1 poen, te je još bilježio 5,4 asistencije i pet skokova po utakmici. Treba dodati da se Cleveland u Jamesovoj prvoj sezoni nije plasirao u play-off, dok Dallas ima dobre šanse za to.

Top Komentari

Woyzeck
LeBron je u rooki sezoni igrao 36 minuta po utakmici i imao odredjeni broj poena, skokova, asistencija. Kada se to podjeli, moze se lako izracunati kakva mu je statistika bila po jednom minutu provedenom na parketu. Onda je to neko izracunao i za Doncica, koji igra manje nego LeBron, pa kaze kako bi igrajuci 36 minuta imao bolju statistiku od Dzejmsa. Musina statistika, ili nekog Muse, nebitno, po jednoj minuti ispada najbolja. To samo pokazuje koliko je ovo nerelevantno. Sad ako nisi shvatio od prve, sumnjam da ces i sada. Ali daj si vremena... Mozda nadodjes, ako matematika nije pri tebi u ovom momentu...
4 0
Jasko91
Gdje ce te računat današnju košarku i tu kad se LBJ pojavio !! Ovo danas je "dječija igrica"
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi