Slovenski košarkaši bi i odustali od reprezentacije: "Luka, Luka, Luka. Stalno to slušamo..."

Prepelič otvorio dušu

Slovenski košarkaši bi i odustali od reprezentacije: "Luka, Luka, Luka. Stalno to slušamo..."

Edmir Škorić

Luka Dončić je trenutno jedan od najboljih košarkaša na svijetu i naravno mnogo nedostaje reprezentaciji Slovenije, kao što većini nacionalnih timova nedostaju NBA zvijezde.

BiH bi sa Jusufom Nurkićem mnogo bolje parirala u Mejdanu Francuskoj, ali imala bi i Francuska onda "zvijeri" poput Nicolasa Batuma, Rudyja Goberta ili Vitora Wembanyame. Činjenica je da su sve evropske selekcije u ovom prozoru kvalifikacija az Eurobasket uskraćene za svoje najveće zvijezde i najbolje igrače.

Tako i Sloveniji nedostaje Luka Dončić, koji je svoju zemlju 2017. godine vodio do naslova evropskog prvaka id o četvrtog mjesta na Olimpijskim igrama 2021. godine. U prvom meču Slovenci su savladali Ukrajinu u Kopru sa 87:73, a tada je briljirao Klemen Prepelič sa 30 poena.

U drugom susretu je Slovenija bila bolja od Izraela (88:79). Slovenija će 22. i 25. novembra igrati s Portugalom, ali nema sumnje da odlazi na Eurobasket kao favorit grupe.

Kapiten u ova dva meča bio je Prepelič, koji je ispraznio dušu nakon druge utakmice u Kopru i poručio da mu je dosta više govora o Luki Dončiću.

Oglasi

"Slušam samo Luka, Luka, Luka. Znamo da bez Luke nemamo šanse za vrhunski plasman, ali bez ovih momaka ovdje ne bismo nigdje bili. Stalno slušam kritike na račun ovih momaka koji su tu.

Morate znati da bez ovih dečki Slovenija ne bi vidjela Luku Dončića na velikom takmičenju . Ne bi ga vidjeli u dresu Slovenije.Ovih 11, 12 momaka koji su ovdje uvijek zaslužuje malo više poštovanja od strane navijača.

Još jednom kažem da su naši navijači najbolji na svijetu, ali meni je muka da se stalno pljuje po igračima, da budem iskren, mnogi od njih već razmišljaju, da više ne dolaze na okupljanja reprezentacije. Svaki od njih nezaobilazan je za slovensku košarku", poručuje Prepelič.

Ostaje da se vidi hoće li slovenska javnost i navijači ipak sada malo drugačije gledati na ostatak igrača ili će se ponovo sve vrtiti oko Luke Dončića, mada je svima u taboru Slovenije jasno da bez njega ne bi mogli ništa ozbiljnije napraviti na košarkaškoj sceni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi