Legendarni Iverson o čudima Luke Dončića: "Ne želim da iko ovo shvati na pogrešan način..."
Legendarni Iverson hvalio je igru Luke Dončića (Foto: EPA)

Čuveni The Answer o igri Slovenca

Legendarni Iverson o čudima Luke Dončića: "Ne želim da iko ovo shvati na pogrešan način..."

M. Šljivak

Luka Dončić igra čudesnu košarku i ove sezone. Slovenac nikog ne ostavlja ravnodušnim, pa ni legendarnog Allena Iversona.

Jedan od najboljih bekova i strijelaca NBA lige svih vremena Allen Iverson, očaran je onim što u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta radi Luka Dončić.

Iverson je tokom gostovanja u podcastu Shaquillea O'Neala govorio o Luki i njegovom načinu igre. Objasnio je sve na veoma interesantan način.

"Njegov stil igre je miks ulične i profesionalne košarke. Ne želim da iko shvati ovo što ću reći na pogrešan način. On igra kao da je crnac", rekao je Allen Iverson.

Oglasi

Također, The Answer tvrdi da bi u današnjoj NBA ligi njegove brojke bile mnogo veće nego u njegovim najboljim danima.

"Nisam bio najbolji strijelac kada je Kobe postizao 35 poena po meču. Ja sam ubacivao 33 te godine. U današnjoj NBA, gdje ima mnogo više prostora, ubacivao bih 43 po meču. Kad sam tad mogao 33, znam da bih mogao deset više danas", riječi su legendarnog košarkaša.

Iverson je sa 183 centimetra visine činio čuda

Allen Iverson je jedan od najdominantnijih niskih košarkaša koji su se ikad pojavili. Za mnoge i najveći.

On je u NBA ligu stigao 1996. godine kao prvi pik drafta Philadelphia 76ersa. Ostao je u ovom timu do 2006. godine, no nije bio dovoljan da ovaj tim uzme naslov prvaka.

MVP lige iz 2001. godine potom je igrao za Denver, Detroit i Memphis, da bi NBA karijeru okončao u voljenim 76ersima 2010. godine. Nakon toga je odigrao sezonu u Evropi za Bešiktaš.

Iverson je četiri puta bio najbolji strijelac lige, 11 puta je bio All Star, dva puta MVP All Star utakmice, no nikad nije uspio uzeti prsten.

Karijeru je okončao s prosjekom od 26.7 poena i 6.2 asistencija po meču.

Top Komentari

stranputica
Kakve se odbrane igraju danas Hajverson bi trp'o po 50....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije