Dončić na press konferenciji spomenuo i Hrvatsku, novinarima više ništa nije bilo jasno

Pa gdje je boravio?

Dončić na press konferenciji spomenuo i Hrvatsku, novinarima više ništa nije bilo jasno

E. Škorić

Luka Dončić bio je dobro raspoložen nakon pobjede nad Phoenix Sunsima, a Slovenac je u sedmoj uzastopnoj pobjedi Mavericksa ubacio 41 poen.

Slovenska zvijezda trenutno je u vrhunskoj formi i čini se kako baš uživa dok igra sa puno energije, a osmijeh ne silazi s lica.

Tako se nakon utakmice malo šalio s američkim novinarima koji su ga pitali za kratki odmor.

"Osjećam se odlično, iskreno. Imao sam mali odmor, vjerujte mi, stvarno se osjećam odlično. Bio sam u Cabu dva dana i bilo je super. Ne, u Hrvatskoj, otišao sam u Hrvatsku. Ne, stvarno sam bio tamo, kratak je let", uvjeravao je Dončić.

Radilo se, naravno, o njegovoj šali kada je na Instagramu objavio fotografiju s kratkog odmora u meksičkom ljetovalištu Cabo, a kao lokaciju označio Punat na svom popularnom hrvatskom otoku Krku.

Oglasi

Bez obzira gdje bio na odmoru, mada je očito bio u Meksiku, Dončiću je to na kraju prijalo. Prethodno je nastupao na All-Star vikendu i učestvovao u pobjedi Zapada, no nije imao poseban učinak jer je imao 7 poena, 7 asistencija 7 skokova.

Luka Dončić je danas jedan od najboljih košarkaša na svijetu. Radi čuda na NBA parketima, a prethodno je briljirao u dresu Real Madrida s kojim je osvojio gotovo sve što je mogao.

Donćić i Kyrie Irving u tandemu briljiraju, a Slovenac je trenutno na prosjeku od 34,3 poena, 8,8 skokova i 9,6 asistencija. Ima realne šanse da postane i MVP lige, iako je konkurencija zaista paklena.

Privukao je pozornost prije utakmice protiv Phoenixa Sunsa kada se pojavio u fudbalskom dresu Real Madrida, čiji je veliki fan, što i ne čudi budući da je sezonama igrao u Madridu za Kraljeve.

Iako je napustio Real još 2018. godine ovaj 24-godišnjak i dalje prati i navija za madridski klub, a sinoćni "outfit" to je najbolje pokazao.

Top Komentari

omer
Hej novinaru? Jesi li uopste pratio ovogodisnji NBA All Star game? Cini se da nisi, posto ne znas ko je na kraju bio pobjednik.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti