Kada pomislite da ste sve vidjeli pojavi se on: Luka Dončić zabio ramenom koš

Oduševljenje u dvorani Dallasa

Kada pomislite da ste sve vidjeli pojavi se on: Luka Dončić zabio ramenom koš

Endin Čaušević

Luka Dončić i ove sezone oduševljava svojim igrama u dresu Dallas Mavericksa, ali ono što je sinoć napravio pred sami početak utakmice protiv Brooklyn Netsa mnoge je ostavilo bez teksta iako smo od Slovenca navikli da radi čuda na košarkaškom parketu.

Dallas je pred svojim navijačima u fantastičnoj utakmici sinoć uspio da pobijedi ekipu Brooklyn Netsa sa 96:94, a Maverickse je do pobjede ponovo vodio nevjerovatni Luka Dončić.

Slovenac je meč završio sa 36 poena, šest skokova i šest asistencija i bio je daleko najefikasniji igrač na terenu, te je još jednom pokazao da se nalazi u zaista fantastičnoj formi.

Poznato je da se Dončić voli zabavljati i na zagrijavanju i često iznenadi navijače u dvorani svojim nevjerovatnim potezima, a to je uradio i pred sinoćnji okršaj protiv Brooklyn Netsa.

Naime, Dončić već neko vrijeme pokušava da izvede nevjerovatan potez na zagrijavanju i to mu je sinoć konačno uspjelo, a nije ni čudo što je na kraju taj video postao hit na društvenim mrežama.

Dončić je još jednom pokazao da je zaista veliki majstor i da na skoro sve načine može poslati loptu u koš, a to je ovaj put uradio nakon što ju je udario ramenom i ona je završila u košu.

Oglasi

Navijači u dvorani bili su oduševljeni majstorijom koju je Slovenac izveo na zagrijavanju, a i sam Dončić bio je iznenađen što je lopta na kraju završila u košu.

Ovaj video je NBA objavila na zvaničnoj stranici, a Dončićev potez izazvao je oduševljenje i divljenje širom svijeta, te je pokazao da je Slovenac sigurno među najboljim košarkašima u najjačoj ligi svijeta u ovom trenutku.

To najbolje pokazuje činjenica da je Dončić na čak devet utakmica u novoj sezoni ubacio preko 30 poena na meču, a prije njega to je uspio napraviti samo legendarni Wilt Chamberlain.

Dončić u dosadašnjem dijelu sezone ima prosjek po meču od 36 poena, 8.6 asistencija i 8.3 skokova.

Top Komentari

Bernadetta
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi