Luka Dončić nabio loptu nogom u publiku, pa zaradio isključenje

Iznervirao se zbog igre svog tima

Luka Dončić nabio loptu nogom u publiku, pa zaradio isključenje

E. Čaušević

Košarkaši Dallas Mavericksa poraženi su od Indiane Pacersa sa 111:99, a u centru pažnje nakon meča bio je Luka Dončić.

Slovenac ovaj put nije odigrao partiju za pamćenje, te je ovo vjerovatno za njega najgora utakmica od dolaska u NBA. Pred kraj treće četvrtine Dončić je morao u svlačionicu jer je isključen nakon što je zaradio dvije tehničke greške.

No, nevjerovatno je na koji način je Dončić dobio drugu tehničku. Slovenac je bio iznerviran igrom svog tima, a onda je loptu nabio nogom među navijače. Sudija je odmah reagovao i dao mu tehničku zbog čega je Dončić ranije morao pod tuš.

Na ovoj utakmici Dončić nije briljirao kao što smo navikli ove sezone jer je uspio ubaciti svega osam poena, te je dodao još šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti