Ovaj momak je s druge planete, Luka Dončić uradio ono što je NBA liga čekala čak 40 godina!

Još jedan nevjerovatan meč Slovenca

Ovaj momak je s druge planete, Luka Dončić uradio ono što je NBA liga čekala čak 40 godina!

Endin Čaušević

Dallas Mavericksi sinoć su na svom parketu u sjajnoj utakmici pobijedili Houston Rocketse sa 121:115, a još jednu nevjerovatnu partiju odigrao je slovenski reprezentativac Luka Dončić koji je ispisao historiju NBA lige.

Ljubitelji košarke mogli su uživati u sjajnom okršaju Dallasa i Houstona koji je riješen tek u zadnjim minutama utakmice, a na kraju su Mavericski uspjeli da prelome meč u svoju korist.

Domaći su dobro otvorili utakmicu i nakon prve dionice imali su prednost 29:22. No, Houston je držao rezultatski priključak i bilo je jasno da nas čeka velika borba do samog kraja.

Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 54:50 za Dallas, ali je Houston odličnom igrom u trećoj četvrtini uspio da dođe do preokreta, te su gosti pred posljednjih 12 minuta utakmice imali vodstvo od 88:84.

Međutim, košarkaši Dallasa nisu se predavali i na krilima nevjerovatnog Luke Dončića uspjeli su da preokrenu.

Oglasi

Dallas je briljirao u posljednjoj dionici i na kraju je uspio da dođe do pobjede rezultatom 121:115, a Dončić je ispisao nove stranice historije NBA lige.

Naime, Dončić je sinoć uspio da upiše čak 41 poen i bio je na korak od triple-double učinka jer je Slovenac imao još po devet skokova i asistencija.

No, ono što je posebno impresivno jeste da je prvi košarkaš u posljednjih čak 40 godina koji je uspio na jednom meču da ubaci preko 40 poena, a da pritom nema niti jednu jedinu izgubljenu loptu na utakmici.

Pored sjajnog Dončića u ekipi Dallasa veoma dobar meč odigrao je i iskusni Kyrie Irving sa 27 poena, pet asistencija i dva skoka.

Što se tiče Houstona najefikasniji u ovoj ekipi bio je turski košarkaš Alperen Sengun sa 31 poenom, te je upisao još devet skokova i šest asistencija.

Od ostalih rezultata izdvaja se ubjedljiva pobjede Bostona protiv Chicaga sa 124:97, dok su Milwaukee Bucksi u gostima savladali Miami Heat sa 131:124.

Top Komentari

bazaorao
Procenat šuta katastrofa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi