Nikola Jokić ponizio košarkaše Houstona, nasmijao im se u lice, a onda se žestoko pokajao!

Osmijeh je probudio Rocketse

Nikola Jokić ponizio košarkaše Houstona, nasmijao im se u lice, a onda se žestoko pokajao!

Endin Čaušević

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić odigrao je još jednu maestralnu partiju na NBA parketima, ali to nije bilo dovoljno da Denver Nuggetsi pobjede u gostima Houston Rocketse. Jokić je na startu meča napravio potez koji je čini se samo naljutio protivnički tim koji je znao kako da odgovori.

Denver je sinoć na gostovanju protiv Houstona doživio poprilično ubjedljiv poraz rezultatom 105:86 iako je Nikola Jokić odigrao vjerovatno najbolju partiju u dosadašnjem dijelu NBA sezone.

Srbijanski košarkaš bio je nezaustavljiv, ali je izostala pomoć ostalih saigrača Denvera zbog čega je na kraju ovaj tim doživio poraz.

Nevjerovatni Jokić meč je završio sa 38 poena, 19 skokova i osam asistencija, a na parketu je proveo nešto više od 42 minute. No, ostatak ekipe dodao je tek 48 poena što je bilo itekako skromno.

Međutim, ono o čemu sve pričaju jeste detalj sa samog početka utakmice kada se u centru pažnje našao upravo Jokić.

Oglasi

Jokić je ostao sam na liniji za tri poena i uzeo je svo vrijeme svijeta da se namjesti, a niko od igrača Houstona nije ni krenuo da ga blokira. Srbin je na kraju zabio trojku, ali potom uradio potez koji mu se obio o glavu.

Ni sam Jokić nije mogao da vjeruje da niko od košarkaša Houstona nije krenuo da ga blokira iako je čini se i sam to čekao.

Kada je zabio trojku Jokić je krenuo prema svom košu, ali se smijao u lice igračima Houstona zbog onoga što se desilo i očito nije ni slutio da je to bila greška.

Taj Jokićev osmijeh je probudio inat kod igrača Rocketsa koji su nakon toga furiozno zaigrali, te na koncu uspjeli da dođu do ubjedljive pobjede iako je Jokić odigrao utakmicu sezone.

Naravno, video s početka meča postao je glavna tema na društvenim mrežama, a Jokićev osmijeh nakon pogođene trojke snimile su i kamere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti