Dončić natjerao sve da se pitaju da li je čovjek, ali je meč završio u očaju, sam je kriv za to!

Slovenac je bio fantastičan, ali uzalud

Dončić natjerao sve da se pitaju da li je čovjek, ali je meč završio u očaju, sam je kriv za to!

Admin Čaušević

Luka Dončič je odigrao još jedan maestralan meč u dresu Dallas Mavericksa, ali je ponovo poražen i to na bolan način. Košem sa 20 metara i to uz zvuk sirene.

Na gostovanju kod Cleveland Cavaliersa Dončić je ponovo bio dominantan sa 45 poena, 14 asistencija i devet skokova, ali je njegov tim izgubio.

Slovenac je tri sekunde prije kraja asistirao PJ Washingtonu za zakucavanje i eventualnu pobjedu, ali u Mavsima nisu računali šta će uslijediti.

Lopta je došla do Maxa Strusea koji je šutirao sa 20 metara i pogodio na nevjerovatan način za ogromno slavlje navijača Cavsa i praktično cijele dvorane.

Oglasi

Dončić je bio prvi na liniji odbrane, te je odigrao mlaku odbranu. Poslije meča je i sam rekao da je kriv za poraz.

"Nevjerovatan udarac. Nemam što puno za reći. Max nas je mnogo naštetio u 4. četvrtini, ali to je bio nevjerovatan udarac, čovječe." rekao je Dončić te preuzeo krivicu na sebe:

"To je bila moja greška. Trebao sam pritisnuti više. Bio sam prvi u odbrani, pa je to bila moja greška."

Tokom igre Dončić je imao niz fantastičnih pogadaka, igrao je zaista briljantno kao i tokom cijele sezone, međutim sve je bilo uzalud.

Za Mavese je ovoe bio drugi poraz u nizu te borba za direktan plasman u play-off za Dončića i društvo postaje sve komplikovanija uz omjer 33:25.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi