Još jedno nadljudsko izdanje Dončića i to za historiju, potpuno je zasjenio Nurkića i Jokića

Tri balkanske zvijezde su bile u akciji

Još jedno nadljudsko izdanje Dončića i to za historiju, potpuno je zasjenio Nurkića i Jokića

A. Čaušević

Jusuf Nurkić i Nikola Jokić su odigrali vrlo dobre partije za svoje timove, ali to izgleda kao sitnica u poređenju sa novom briljantnim izdanje Luke Dončić koji je ponovo ispisao stranice NBA historije.

Dallas Mavercksi su pobijedili Detroit Pistonse 142:124, a Dončić je postao prvi NBA igrač koji je ostavio šest triple-double učinaka u nizu sa postignutih 30 i više poena.

Slovenac je imao 39 poena, deset skokova i 10 asistencija čime je nadmašio učinak Russela Westbrooka iz sezone 2016/2017 kada je Amerikanac imao niz od pet triple-double učinaka.

Inače, tokom utakmice navijači Pistona su skandirali Dončiću da je "s*anje", a poslije meča jedan od najboljih igrača lige imao je i odgovor.

"Ne znam zašto to rade. Sviđa mi se. Znaju da to nije istina, ali on opet nastavljaju, tako da ne znam", kazao je Dončić.

Oglasi

Noćas su akciji bili Jusuf Nurkić i Nikola Jokić te se može rećei da su bh. i srbijanski košarkaš bili potpuno u sjeni Dončića.

Phoenix Sunsi su u jednom od derbija večeri izgubili od Boston Celticsa na domaćem parketu 1117:107, a Nurkić je ostvario double-double učinak.

[related]https://twitter.com/PhoenixSunsBra/status/1766645633497084357[/related]

Bh. centar je imao po 11 poena i skokova te je dodao četiri asitencije. Sunsima nije pomoglo ni čak 45 poena Duranta. Goste je do trijumfa vodio Tatum sa 29 poena.

Denver Nuggetsi su napunili mrežu Utah Jazza te su upisali ubjedlji trijumf 142:121 uz efikasan nastup Murraja sa 37 poena.

Iznenađujuće Jokić je meč završio bez double-double učinka. Srbin je na kraju imao 26 poena, šest skokova i osam asistencija.

Top Komentari

DDG
Čauš, je li fakat bilo 1117:107? To je bitna vijest da jedan tim pobjedi 1010 razlike i to u gostima. Ukoliko ispravi grešku da ljudi znaju da je Čauš prvobitno objavio da je Celtics pobjedio Suns 1117:107. Ne može čovjek pravilno ni rezultat objaviti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi