Epska reakcija Nikole Jokića na pitanje novinara o triple-doublu

Kakav car

Epska reakcija Nikole Jokića na pitanje novinara o triple-doublu

E. Škorić

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić nasmijao je sve u sali kada je odgovorio na pitanje novinara o novom triple-doublu.

Košarkaš Denver Nuggetsa sve je bliže tome da postane treći put zaredom najkorisniji igrač lige. Denver s njim u timu igra igra jako dobro i na vrhu je Zapadne konferencije, a Jokić ima prosjek od 25,1 poen, 11.1 skokova i 10 asistencija po utakmici.

No, Jokić je još jednom dokazao da ga statistika ne zanima i ne dotiče. Nakon utakmice s New Orleansom novinari su istaknuli da je njegov prosjek triple-double, a uslijedila je epska reakcija.

"Uuuuuuuu", ispalio je Jokić u svom stilu i dao do znanja koliko mu je malo stalo do ovih brojki, a publika je prasnula u smijeh.

Potom je rekao da mu je najvažnije da ekipa igra dobro i da pobjeđuje, ali da mu svakako godi kada se "dogodi" da ostvari triple-double na parketu.

Jokić je protiv Pelicansa u 122:113 pobjedi imao 26 poena, 18 skokova i 15 asistencija. Efikasniji, ali ne i bolji, te večeri bio je jedino njegov saigrač Jamal Murray sa 32 poena.

Nuggetsi imaju omjer 35-16, a sada im slijedi derbi Zapada protiv Golden State Warriorsa.

Jokić ruši rekorde NBA lige već sezonama, a ljetos je dobio najveći ugovor u historiji NBA lige. U novom ugovoru na pet godina Nikola Jokić bi u Denver Nuggetsima trebao inkasirati najmanje 264 miliona dolara.

S obzirom da je dva puta u nizu bio MVP lige, svakako da zaslužuje takav ugovor.

Top Komentari

PapaK
Epska reakcija? Manje bi se brukali da ste napisali Erotska erekcija.
4 1
s.belmin0
Nek ste vi objavili da navijači Portlanda slave sto je se Jusuf Nurkić povrijedio.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi