Koliko god se Dončić trudio, sinoć mu je Jokić održao lekciju, a da nije uradio ništa previše bitno

Nuggetsi bolji od Mavsa

Koliko god se Dončić trudio, sinoć mu je Jokić održao lekciju, a da nije uradio ništa previše bitno

Admin Čaušević

Nikola Jokić je pokazao Luki Dončiću od čega se sastoji šampionska ekipa te je još jednom došlo do izražaja zašto je slovanački košarkaš usamljen u Mavericksima te će teško doći do prstena.

Denver Nuggetsi su bez problema pobijedili Dallas Maverickse. Bilo je 130:104. Uz poprilično suprutno statistiku dvojice košarkaških genijalaca sa Balkana.

Dončić je imao učinak od 38 poena uz šut 13/24, 11 skokova i 8 asistencija, dok je Jok s obzirom na njegovu uobičajenu statistiku Jokić je bio diskretan sa osam poena uz šut 3/8, devet uhvaćenih lopti i sedam asistencija.

Tako Jokić nije uradio ništa previše bitno, ali je i to bilo dovoljno da Dončić shvati da su njegovi Mavsi daleko od šampionske ekipe. Slovenac je bio možda bolji od Srbina, ali njegov tim još nije nivo aktuelnog prvaka.

[twitter]https://twitter.com/BenSimmons_Muse/status/1736934155491906034[/twitter]

Ono što Dončić ima oko sebe je sumnjivog kvaliteta u usporedbi s onim što okružuje dvostrukog MVP-a. Jedino je Dante Exum s 11 poena i savršenih 5/5 šuteva iz igre bio na novu Slovenca.

Oglasi

I dok je Jokić imao mirnu delegirajuću noć, s 22 koša Jamala Murraya i 21 Aarona Gordona Nuggesti su upisali 18. trijumf ove sezone.

Bilo je jako uočljivo da Mavsima nedostaje Kyrie Irving, dok i ekipa koju predvodi Jason Kidd nema pravo rješenje pod obručem, a Nuggetsi su čak 60 poena postigli ispod koša.

Mavsi su sada na omjeru 16:10 i dalje su u play-off zoni, ali ako se po jutru poznaje dan bit će im potrebno čudo da dođu same završnice.

Inače, prije meča Jokić i Dončić su snimljeni u ugodnom razgovoru tokom dolaska u svlačionice. Zbijali su šale i smijali se što dovoljno govori o njihovom odnosu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi