Luka Dončić: Odakle vam te informacije? I mene to zanima

Opovrgnuo netačne tvrdnje

Luka Dončić: Odakle vam te informacije? I mene to zanima

E. Škorić

Nedavno je kondicioni trener Luke Dončića Jure Drakslar jednom portalu govorio o formi mladog Slovenca, ali su njegove riječi pogrešno prensene, pa je na kraju ispalo kao da je rekao kako je Lukino fizičko stanje jako loše.

Podsjećamo da su brojni mediji prenijeli kako Luka nije u fizičkoj spremi i kako se ugojio za vrijeme karantina, no sve je to bilo zato što je njegov kondicioni trening pogrešno prensen ili se jednostavno pogrešno izrazio.

"Prvobitna rečenica je bila da Luka nije još u top formi za igru. Mnogi mediji izostavili su riječ 'igru'. Nemoguće je da košarkaš bude u vrhunskoj formi u periodu u kojem nije bilo utakmica. Zapravo, fizički je vrlo dobro pripremljen i trenira naporno svaki dan", kazao je Draklas novinaru Athletica.

Na Instagram profilu portala Mavsnation pojavio se i sam Luka Dončić, koji je ostavio zanimljiv komentar upravo nakon što je objavljen upravo pogrešni citat njegovog kondiconog trenera.

"Odakle te informacije? I mene to zanima?", pitao je Dončić uz nekoliko smajlija koji sugerišu da mu je sve to smiješno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije