Dončić prolazi kroz pakao van parketa, a sinoć se na press konferenciji "slomio" i sve priznao

Na njemu se vidi da nešto nije u redu

Dončić prolazi kroz pakao van parketa, a sinoć se na press konferenciji "slomio" i sve priznao

E. Čaušević

Luka Dončić trenutno je glavna tema američke javnosti jer je sinoć na press konferenciji priznao da ne uživa trenutno na parketu kao prije, te je otkrio da prolazi kroz dosta težak period u privatnom životu.

Dončić nije u baš najboljoj formi kao što je bio u većini sezone iako i dalje igra na zavidnom nivou. No, jasno se vidi u pojedinim mečevima kao da je odsutan s terena, te da psihički nije fokusiran maksimalno na košarku.

Dallas Mavericksi sinoć su poraženi na svom terenu protiv Charlotte Hornetsa sa 117:109, a Dončić je sa 34 poena, deset skokova i osam asistencija što nije bilo dovoljno njegovom timu da izbjegne poraz.

Prije utakmice Dončić je saznao da je kažnjen sa 35.000 dolara jer je na meču protiv Golden Statea rukom gestikulirao sudijama da su potplaćene i NBA liga nije imala milosti prema Slovencu.

Ono što se također našlo u centru pažnje jeste da je Dončić prije meča bio u majici na kojoj je pisalo: "Sve što trebam su suho meso i rakija" što je iznenadilo američku javnost.

Međutim, ono o čemu svi pričaju jeste press konferencija nakon meča na kojoj se Dončić pojavio. Na njegovom licu se vidjelo da nešto nije u najboljem redu što je on i sam priznao.

Oglasi

"Dosta je frustrirajuće sve ovo. Možete sigurno i vidjeti sami na meni kada sam na parketu. Jednostavno nekada nisam u potpunosti tu. Samo stojim tu na parketu... Navikao sam da se zabavljam i smijem kada igram, ali sada to nije slučaj. Mnogo je razloga zbog toga, nije samo košarka", rekao je Dončić.

Jedan od novinara pitao ga je kroz kakve poteškoće prolazi van parketa, ali Slovenac nije htio ići u detalje.

"Ne pričam o svom privatnom životu", kratko je prokomentarisao košarkaš Dallasa.

[twitter]https://twitter.com/HookahDoncic_77/status/1639481618984325121[/twitter]

Navijači Dallasa nadaju se da će Dončić što prije riješiti probleme koje ima van parketa jer je jasno koliko sve to utiče na njegovu igru.

Uskoro počinje i play-off i mnogi se nadaju da će Slovenac biti maksimalno spreman i fokusiran na izazove koje očekuju Dallas u završnici NBA sezone.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Novi Ilicic, klosar, multimilioner sa depresijom ???
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi