Nikome nije jasno zašto je to učinio - Snimci Luke Dončića otvorili su mnoge priče

Provod nakon SP-a

Nikome nije jasno zašto je to učinio - Snimci Luke Dončića otvorili su mnoge priče

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Slovenije osvojila je sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu. Luka Dončić ovog puta nije mogao sam odvesti Slovence do borbe za medalju, ali ni ovaj rezultat nije označen kao neuspjeh. Dokaz tome su snimci iz noćnog kluba na Filipinima gdje je prva zvijezda nacionalnog tima završila s NBA prijateljima.

Luka Dončić odlučio se maksimalno opustiti nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu, gdje je njegova Slovenija zauzela sedmo mjesto.

Zvijezda Dallas Mavericksa je odradila jako dobar turnir. Ipak, nije mogao sam uvesti nacionalni tim u borbu za medalje i na kraju su se morali zadovoljiti sedmim mjestom.

Nakon napornih utakmica Dončić se odlučio maksimalno opustiti na Filipinima. Odlučio je otići u provod i to s prijateljima iz NBA lige.

Tu je bio legendarni Carmelo Anthony, koji je imao ulogu ambasadora prvenstva, a usput su bronzu proslavili i kanadski košarkaši predvođeni zvijezdom Shai Gilgeous-Alexanderom.

Oglasi

Interesantno je svakako da je Dončić u provodu bio s kanadskim košarkašima, iako ih je otvoreno optužio da su u četvrtfinalu imali pomoć sudija u meču s njegovom selekcijom.

Naravno, NBA zvijezde su privukle veliku pažnju. Dosta je onih koji su željeli fotografiju i zabava nikako morala proći u miru.

Luka će sada uzeti nekoliko dana odmora prije povratka u Sjedinjene Američke Države gdje mu predstoji još jedna naporna NBA sezone.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Dončić je prošle sezone bio fantastičan. Ipak, nije mogao sam, pa su Dallas Mavericksi ostali bez plasmana u doigravanje.

Prethodnu NBA sezonu okončao kao drugi strijelac lige s prosjekom od 32.4 poena, a ovom učinku je dodao 8.6 skokova i osam asistencija po meču.

Oglasi