Luka Dončić zabio trojku, a onda je svaki Balkanac s njegovih usana pročitao šta je rekao

Vratio Dallas u meč, ali...

Luka Dončić zabio trojku, a onda je svaki Balkanac s njegovih usana pročitao šta je rekao

E. Čaušević

Košarkaši Dallas Mavericksa poraženi su sinoć na svom parketu od Boston Celticsa, a u centru pažnje ponovo se našao Luka Dončić jer su svi s njegovih usana mogli pročitati kakvu "sočnu" psovku je Slovenac rekao na našem jeziku kada je postigao trojku.

Dallas i Boston odigrali su sjajnu utakmicu, a na kraju Celticsi su uspjeli da dođu do zaslužene pobjede jer su imali prednost većinu meča.

Goste su do pobjede vodili sjajni Tatum sa 39 poena, 11 skokova i pet asistencija, te Brown koji je ubacio 34 poena i uz to je dodao četiri asistencije i tri skoka.

S druge strane još jednu impresivnu partiju odigrao je Luka Dončić koji je upisao triple-double učinak iako ga šut nije služio onako kako je očekivao.

Dončić je imao osam pokušaja za tri poena i ubacio je samo dvije trojke. No, i pored toga Slovenac je ubacio 33 poena, a uz to dodao je čak 18 skokova i 13 asistencija što je zaista nevjerovatno.

Oglasi

Koliko je i Dončić bio iznerviran što ga šut za tri poena ne služi kao inače vidjelo se u samoj završnici utakmice kada je pokušavao da dovede meč u egal.

Pred sami kraj Dončić je uspio da pogodi trojku i smanji zaostatak Dallasa na sedam poena, a koliko je ta trojka značila Slovencu vidjelo se kada ga je kamera prikazala u krupnom kadru i svi koji razumiju naš jezik mogli su prošitati s njegovih usana šta je rekao.

"Je*em ti mater u pi**u", uzviknuo je Dončić nakon što je zabio trojku i vratio Dallas u meč.

Međutim, Boston se nije tako lako predavao i uspio je da zadrži prednost, te su gosti na kraju slavili rezultatom 119:110.

Dallas je trenutno tek osmi na tabeli Zapadne konferencije sa omjerom od 24 pobjede i čak 19 poraza.

S druge strane ekipa Bostona igra zaista odlično ove sezone. Celticsi su prvi u Istočnoj konferenciji i nakon 44 odigrane utakmice imaju 34 pobjede i tek deset poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi