Dončić kreirao novu magiju, ali nije mogao sam
(AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Nova uzbuđenja na NBA parketima

Dončić kreirao novu magiju, ali nije mogao sam

Haris Zilić

Uzbudljiva noć je bila na NBA parketima gdje je odigrano devet mečeva, dok je duel Utah Jazza i Golden State Warrirosa odgođen zbog iznenadne smrti trenera Dejana Milojevića koji je bio u stručnom štabu Golden State Warrirosa.

Noć je obilježio meč LA Lakersa i Dallasa Mavericksa koji su Lakersi dobili sa 127:110.

Luka Dončić je imao još jednu noć za košarkaške udžbenike, ostvario je triple double od 33 poena, 13 skokova i deset asistencija, ali nije mogao sam.

Lakerse je predvodio Davis sa 28 poena i 12 skokova, dodao je i devet aisstencija, dok je Russell ubacio 29 poena.

U centar pažnje došla je i katastrofalna partija Milwaukee Bucksa koji su deklasirani od Cleveland Cavaliersa sa 135:95.

Oglasi

Cavalierse je predvodio Niang sa 33 poena, Mitchell je dodao 31, dok je double-double učinak imao Allen sa 21 poenom i 13 skokova. U redovima Bucska Lillard je ubacio 17, a Portis 16 poena.

Atlanta Hwaks su u dramatičnom meču bili bolji od Orlando Magica sa 106:104 na krilima Murraya koji je meč završio sa 26 poena, pet skokova i pet asistencija, a uzbudljiv susret odigrali su i Portland Trail Blazers i Brooklyn Netsi, Portland je slavio sa 105:103 na krilima Granta koji je ubacio 30 poena.

U ostalim mečevima sinoćnjeg programa zabilježeni su ovi rezultati:

Detroit Pistons - MInensota Timberwolves 117:124

Boston Celtics - San Antonio Spurs 117:98

New York Knicks - Houston Rockets 109:94

Toronto Raptors - Miami Heat 121:97

New Orelans Pelicans - Charlotte Hornets 132:112

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi