Čudesni Luka Dončić utišao Litvaniju: Slovenija ide na Olimpijske igre!
Foto - FIBA

Nestvarna partija košarkaša Dallas Mavericksa

Čudesni Luka Dončić utišao Litvaniju: Slovenija ide na Olimpijske igre!

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Slovenije pobijedila je u Kaunasu Litvaniju rezultatom 96:85 i plasirala se na Olimpijske igre.

Predvođeni čudesnim Lukom Dončićem Slovenci su nadigrali domaću selekciju kojoj nisu pomogle dvije NBA zvijezde Jonas Valančiunas i Domantas Sabonis.

Slovenci su dobro ušli u meč. Luka Dončić sjajno je dirigovao igrom svog tima koji je u jednom trenutku otišao na deset poena prednosti.

Litvanci se naravno nisu predavali. Do kraja prvog perioda smanjili su prednost na minus četiri (24:28), da bi potom i preuzeli vodstvo nošeni velikom podrškom sa tribina.

Međutim, Slovenija je bila ta koja je i u drugoj dionici bila mnogo češće u prednosti, a na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 52:52.

Oglasi

Dončić i ekipa odigrali su odlično i treći period. Probudio se i Vlatko Čančar koji je vezao tri trojke, a Dončiću Litvanci nisu mogli apsolutno ništa.

Imala je Slovenija u jednom trenutku i 12 poena prednosti, Litvanci su se vratili na minus dva, no Slovenci odličnom završnicom trećeg perioda odlaze na odličnih plus 11 na ulasku u posljednju dionicu, 80:69.

Vlatko Čančar otvara posljednji period sa pet vezanih poena za ogromnih plus 16 u korist Slovenije (85:69), Litvance ni sudije nisu mogle vratiti u igru sa nekoliko čudnih odluka i Slovenija je do kraja sačuvala prednost, došla je do pobjede i ostvarila je plasman na Olimpijske igre.

Luka Dončić je imao još jedan fenomenalan dan. Ostvario je triple-double učinak, a meč je završio sa 31 poenom, 13 asistencija i 11 skokova.

Jaka Blažić i Vlatko Čančar. Vlatko je ubacio 18, a Jaka 16 koševa. Kod Litvanije Butkevicius, Valenciunas i Kalneitis su ubacili po 14 poena.

Top Komentari

Bajernovac
hebo vas Luka Doncic vise to mu je sav posao sutira 100 x i mora da ubaci 30 koseva ,znali on nesto drugo da radi,,,malo ste dosadni sa njime,ne pisete ni o nasim sportistima tolikoo,,,a Slovenci ne znaju ni dva sportiste nasa,,,ok covjek je dobar ali naporni ste pravo,,,
4 14
bavarac28
Realan treba biti i reci:svaka cast Luka, masina si!!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi