Slovenija na njegovim krilima izgleda nezaustavljivo: Dončić razbio Gruziju!
AP Photo/Hiro Komae

Drugo kolo Mundobasketa

Slovenija na njegovim krilima izgleda nezaustavljivo: Dončić razbio Gruziju!

Eldar Ganibegović

Na krilima fantastičnog Luke Dončića, košarkaška reprezentacija Slovenije je u 2. kolu grupe F Mundosbasketa savladala Gruziju i upisala drugu pobjedu na prvenstvu. Rezultat je bio 67:88. 

Gruzijci su stigli do prednosti od 2:0 na početku, a onda je Dončić vodio Sloveniju poenima i asistencijama do niza od 0:14 i prednosti od 12 poena razlike.

U tom periodu Gruzija je imala šut 0 od 10 i činili su se kao razbijena vojska, ali su uspjeli s poenom prednosti na kraju završiti prvu dionicu, bilo je 17:16.

Igralo se tijesno i do sredine druge dionice, rezultat je bio 32:33 za Sloveniju kada Slovenci kreću s novom serijom, ovaj put od 0:12 na odmor idu s prednošću od 33:45.

Držala je Slovenija prednost i u trećoj dionici, sve što su Gruzijci uspjeli je primaknuti se na šest razlike, no u posljednju dionicu ušlo se pri rezultatu 50:63 i bilo je skoro pa jasno ko će pobijediti.

Nastavila je Slovenija samo povećavati vodstvo koje je išlo i do 22 razlike, te je krajnji rezultat glasio 67:88. 

Oglasi

Prvo ime utakmice bio je ko drugi do nevjerovatni Luka Dončić koji je ubacio 34 poena, uz 10 skokova i šest asistencija. Pratio ga je kod Slovenaca Prepelič s 15 poena, četiri skoka i dvije asistencije.

Kod Gruzije je najbolji bio Sandro Mamukelashvili s 19 poena i šest skokova, a Shengeliai je dodao devet uz po četiri skoka i asistencije.

Slovenija će tako u idućem kolu protiv Zelenortskih ostrva imati šansu da čekira prvo mjesto, dok će Gruzija biti favorit protiv Venecuele koja ima dva poraza i za očekivati je da upravo Slovenija i Gruzija iz ove grupe prođu dalje.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Mundobasket, 2. kolo, grupa F:

Gruzija - Slovenija 67:88 (17:16, 16:29; 17:18, 17:25)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi