Dončiću se uopšte nije svidio natpis o Sloveniji, odmah je uzeo marker i sredio stvari

Sjajni Slovenac

Dončiću se uopšte nije svidio natpis o Sloveniji, odmah je uzeo marker i sredio stvari

Admin Čaušević

Luka Dončić je među najvećim zvijezdama na Mundobasketu i od velike NBA zvijezde se očekuje da predvodi Sloveniju do drugog kruga.

Slovenci turnir počinju danas duelom protiv Venecuele, a južnoamerička selekcija bi trebala biti lagan zalogaj za Dončića i društvo.

Prvi meč Slovenija će igrati u Japanu, a prilikom dolaska u dvoranu u Okinawi Slovence je dočekala "gramatička greška" organizatora turnira.

Naime, na jednom od zidova pogrešno je bio napisan naziv njihove zemlje, odnosno pisalo je Slovania, pa je Dončić sredio stvari.

Košarkaš Dallas Mavericska je uzeo marker, prekrižio slovo A te dodao slovo E te se uz nekoliko emoticona zahvalio FIBA-i.

Oglasi

Slovenci se osim sa Venecuelom još nalaze u grupi sa Zelenozrskom republikom te Gruzijom pa je za očekivati da bez problema prođu dalje.

Najveći uspjeh prvak Evrope iz 2017. godine na svjetskim prvenstvima u košarci je ostvario 2014. kada su stigli do osam najboljih.

Tokom pripremnog perioda izabranici Aleksandra Sekulića odradili sasvim korektan posao i može se reći da spremno dočekuju početak turnira.

Očekuje se i dolazak velikog broja Slovenaca na turniru, a Amerikanac u slovenačkom dresu, Mike Tobey im je poslao jasnu poruku.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Naši navijači su najbolji na svijetu. Oni nam daju dosta energija i vjerujem da će doći na Filipine kada budemo igrali utakmice završnice", kazao je novi član Crvene zvezde.

Gurupa u kojoj se nalazi Slovenija se križa sa grupom u kojoj su Australija, Njemačka, Finska i Japan pa je od krucijalne važnosti za Slovence da ne kiksaju u mečevima prve grupne faze.

Top Komentari

Hellas
Venecuela Zelenoortska Republika ko jos gleda ovo?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi