Turci oduševljeni potezom Luke Dončića

Dao dres na aukciju

Turci oduševljeni potezom Luke Dončića

E. Škorić

Slovenski košarkaš Luka Dončić ponovo je oduševio javnost napravivši ljudski gest kako bi pomogao drugima.

Rođenog Ljubljančanina upitali su može li pomoći nakon zemljotresa u Turskoj, a Luka je odmah donirao potpisani dres s nedavne All-Star utakmice u humanitarne svrhe.

"Luka Dončić velikodušno nam je priskočio u pomoć nakon što smo ga kontaktirali u vezi s potresom u Turskoj. Kako bi nastavio pružati obrazovanje djeci u 11 pokrajina, ponudio je na aukciju svoj potpisani dres s All-Star utakmice 2023.", objavio je turski novinar Ugur Ozan Sulak na Twitteru.

Turci su istaknuli veliku pomoć Luke Rupnika, koji je prošle godine igrao u Turskoj, a koji im je omogućio da stupe u kontakt s NBA zvijezdom.

Aukcija traje do 5. marta u 23.59 sati i ona je samo jedna u nizu takvih kako bi se pomoglo turskom narodu kojeg je pogodila nedavna tragedija izazvana jakim zemljotresom.

Dončić je trenutno jedan od najboljih košarkaša u NBA ligi. Član Dallas Mavericksa pruža partije za pamćenje i obara rekorde, iako na nedavnom All-Staru nije puno toga pokazao.

Odigrao je 19 minuta u susretu i ubacio samo četiri poena, uručio još pet asistencija i imao dva skoka, što je statistika koju nismo navikli vidjeti od njega.

I dok su drugi poput Joela Embiida, Kyrieja Irvinga, Jaylena Browna, Donovana Mitchella, a posebno Jaysona Tatuma (MVP s 55 poena) pokušavali doći do najluđih brojki – Dončić je jedva čekao da cijeli “cirkus” što prije završi.

Tako je na konferenciji za novinare rekao da će odgovoriti na samo pet pitanja jer ga čeka avion, a ubrzo je postalo jasno da je kratku stanku u NBA ligi iskoristio kako bi s djevojkom Anamarijom Goltes odletio u Meksiko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi