Luka Dončić pratio balkanski derbi i potajno navijao za klub koji mu je u srcu

Slovenac na odmoru

Luka Dončić pratio balkanski derbi i potajno navijao za klub koji mu je u srcu

E. Škorić

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevita Olimpiju u Ljubljani sa 84:70 u odloženoj utakmici trećeg kola ABA lige.

Zvezda je krenula furiozno u ovaj meč, pa je prvi koš primila tek u šestoj minuti. Upravo taj period bio je i presudan u konačnom ishodu. Zvezda je dobila prvi period sa 19:10, drugi sa 24:20, pa je na poluvremenu vodila 43:30.

Domaći tim je konstantno bio u velikom zaostatku, iako je u jednom momentu u trećoj dionici uspio da se spusti na devet poena zaostatka.

S +14 je Zvezda ušla u zadnju četvrtinu, a onda otišla na +19. Uspijevala bi domaća ekipa da malo spusti zaostatak, ali jednostavno gosti iz Beograda bili su danas prejaki i na kraju slavili sa 14 poena prednosti.

Svoju najbolji utakmicu u crveno-bijelom dresu je odigrao Nikola Ivanović koji je bio junak svog tima, crnogorski play je na ovom meču postigao 29 poena, Dobrić je dodao 12, isto koliko i Petrušev.

Kod Cedevita Olimpije Alibegović je upisao 11 pooena,dok su Dragić i Matković imali po jedan poen manje.

Oglasi

Zvezdi sada ide početak play-offa gdje će u četvrtfinalu igrati protiv ekipe Zadra, dok Cedevita Olimpiju očekuje FMP.

Utakmicu je sa tribina pratio i košarkaš Dallas Mavericksa i reprezentativca Slovenije Luka Dončić, koji se trenutno nalazi u svojoj domovini nakon što njegov tim nije u play-offu NBA lige.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

On nikada nije krio da je fan Crvene zvezde i po svemu sudeći je došao da bodri Zvezdu u Stožicama gdje se našao veliki broj poznatih ličnosti, ali naravno najpoznatiji od svih upravo je Luka.

Play-off ABA lige počet će u petak utakmicom Budućnost - Mega od 18 sati, dok Zvezda i Zadar igraju od 20 sati. Partizanov meč protiv Studenskog Centra je odložen jer crno-bijeli igraju sutra s Real Madridom u play-offu Eurolige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti