Razočarenje u Zvezdi: Campazzo već ima novi klub?

Čini se da je sve dogovoreno

Razočarenje u Zvezdi: Campazzo već ima novi klub?

S. Mlaćo

Kao veliko pojačanje Facundo Campazzo stigao je u Crvenu Zvezdu, no čini se da tu neće dugo ostati.

Naime, španski mediji prenose da će Campazzo već na ljeto potpisati za Real Madrid.

Sve je ističu dogovoreno još 17. marta kada je Zvezda gostovala kod Barcelone u Španiji. Tada su iz Reala otputovali u Barcelonu i postigli dogovor sa Campazzom, što će biti njegov povratak u Madrid.

Kampazzo ni ranije nije krio želju da se vrati u Madrid, a kada su ga Dallas Mavericksi otpustili krajem prošle godine povratak u Madrid nije bio moguć zbog klauzule od šest miliona eura koja mu je dopustila da ode u NBA.

Realov budžet je već bio isplaniran, te povratak nije bio ostvariv, a Kampazzo se zatim odlučio za odlazak u Srbiju.

Upisao je tek devet nastupa u Euroligi uz prosjek od 15 poena i 5,9 asistencija.

Oglasi

Crvena Zvezda bi tako mogla ostati bez sjanog košarkaša, ali svjesni su Beograđani već ranije bili da će ga teško zaustaviti.

Treba istaći da je Zvezda jučer izdala saopštenje za javnost nakon dešavanja na meču ABA lige između Budućnosti i Partizana, te zaprijetila da neće igrati play off.

Partizan je u Podgorici slavio sa 83:82 u posljednjem kolu ligaškog dijela regionalnog košarkaškog takmičenja. Crno-bijeli su ovom teškom pobjedom osigurali prvo mjesto i domaći parket do kraja play-offa.

Pošto je sada jasan plasman na tabeli, preostale dvije utakmice, u ponedeljak Mornar – Igokea i Cedevita Olimpija – Crvena zvezda nemaju nikakav takmičarski značaj.

U četvrtfinalu ABA lige sastaće se Partizan i Studenski centar, Crvena zvezda i Zadr, Budućnost i Mega te Cedevita Olimpija i FMP.

U polufinalu, gledaćemo okršaje pobjednika susreta Partizan – Studentski centar i Cedevita Olimpija – FMP, odnosno Crvena zvezda – Zadar i Budućnost – Mega.

Nakon pobjede Partizana, Zvezda je izdala saopštenje za javnost i zaprijetila da neće igrati play-off ako se ne isključe sudije koje su sudile duel Budućnosti i Partizana.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Pošto nam više nije potreban ni jedan pokazatelj šta nas čeka u završnici ABA lige posebno sa ljudima koji već dugo pokazuju tendenciju prema KK Crvena zvezda Meridianbet, a pošto nećemo učestvovati u režiranim predstavama i farsama, ovim putem obavještavamo javnost i rukovodstvo lige da KK Crvena zvezda zahtijeva izuzeće ovakvih sudija u svojim utakmicama do kraja ove takmičarske sezone.

Takođe, pošto smo u prošlosti krajnje dobronamjerno upozoravali i rukovodstvo lige koje je nijemo posmatralo i ćutalo na sve anomalije po ovom pitanju, ovim putem saopštavamo da nećemo igrati utakmice u play-offu i finalu (ukoliko do njega dođemo) ukoliko nam za bilo koji meč budu delegirane ovakve sudije koje već godinama rade na štetu ABA lige!", navodi se u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi