Luka Garza briljirao u dresu Univerziteta Iowa, dobre partije i Samira Šehića

Trebaju biti na oku KS BiH

Luka Garza briljirao u dresu Univerziteta Iowa, dobre partije i Samira Šehića

Endin Čaušević

Potencijalni bh. reprezentativac Luka Garza nastavio je da pruža sjajne partije u NCAA ligi u dresu Univerziteta Iowe.

Ovaj sjajni 19-godišnji košarkaš povezivao se nedavno s dresom bh. reprezentacije, te postoji velika mogućnost da u budućnosti zaigra za Bosnu i Hercegovinu. Garza je sinoć odigrao odličan meč u porazu Iowe protiv Minnesote Golden Gophersa (92:87).

Garza je na parketu proveo 28 minuta i bio je najefikasniji igrač svoje ekipe. On je ubacio 25 poena, te je još dodao tri skoka i jednu asistenciju. Pored njega u ekipi Iowe istakao se još Moss s 23 poena.

U pobjedničkom timu najbolji bili su Murphy i Coffey koji su ovaj meč završili sa po 23 poena. Garza u prosjeku u ovoj sezoni bilježi 14,8 poena po utakmici te se jasno vidi napredak u odnosu na prošlu sezonu.

Treba istaći i mladog Samira Šehića koji nastupa u dresu Univerziteta Tualane. Šehić je odigrao u posljednje vrijeme nekoliko dobrih partija, a u prosjeku po meču ubacuje 11,5 poena, te bilježi 7,9 skokova.

Kovačević o Luki Garzi: Nismo ga u mogućnosti pozvati, ali planiramo

Sjajni 19-godišnji centar ima bh. korijene. Majka mu je bivša košarkašica Šejla Muftić, a djed Refik Muftić, bivši golman FK Sarajevo i mogao bi nastupati za BiH.

Direktora KSBiH Sinišu Kovačevića pitali smo za status ovog mladog košarkaša u reprezentaciji BiH i imaju li u planu da ga pozovu u narednom periodu.

"Nismo bili u mogućnosti i nismo željeli da ga pozovemo. Ipak, planiramo da održimo jedan kamp narednog ljeta gdje ćemo okupiti sve te mlade momke, među kojima je i Luka, ali i mnogi drugi, da ih vidimo na djelu. Imamo određene informacije o Luki, ali još uvijek šture i nedovoljne", rekao je Kovačević.

Top Komentari

Elmedin Muftic
trebaju iz kosarkaskog saveza prvo da vide ima li gdje u svijetu ,je li ostao koji tetic,amidjic,dajdzic,bratic,sestric,pa da se kada bude kasno,sjete da ima i ovakvih talenata po bijelom svijetu.Dobro rece starmac,da sve go hajvan vodi i savez i drzavu.E,moj Kovacevicu ,kad tebi menadzeri diriguju i savezu koga ce te vi zvati u reprezentaciju.Nije ni cudo sto nam je sport u drzavi na niskim granama
2 0
starmac
Ma ja,nemojte vi zvati talente.Imate vi vise antitalenta za dobrim igracima.Najbitnije je nek prvo komsije odaberu sta valja a onda ce te kukat nije htjeo igrat za BiH.Ko bi i igro kad sve go hajvan vodi i savez i drzavu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi