Kovačević o Luki Garzi: Nismo ga u mogućnosti pozvati, ali planiramo
Mladi centar ubacuje prosječno 14 poena po meču u NCAA ligi i važi za veoma talentovanog košarkaša

Direktor reprezentacije o talentovanom centru

Kovačević o Luki Garzi: Nismo ga u mogućnosti pozvati, ali planiramo

M. Šljivak

Ljubitelje košarke u Bosni i Hercegovini zanimao je status košarkaša univerziteta Iowa Luke Garze.

Sjajni 19-godišnji centar ima bh. korijene. Majka mu je bivša košarkašica Šejla Muftić, a djed Refik Muftić, bivši golman FK Sarajevo i mogao bi nastupati za BiH.

Direktora KSBiH Sinišu Kovačevića pitali smo za status ovog mladog košarkaša u reprezentaciji BiH i imaju li u planu da ga pozovu u narednom periodu.

"Nismo bili u mogućnosti i nismo željeli da ga pozovemo. Ipak, planiramo da održimo jedan kamp narednog ljeta gdje ćemo okupiti sve te mlade momke, među kojima je i Luka, ali i mnogi drugi, da ih vidimo na djelu. Imamo određene informacije o Luki, ali još uvijek šture i nedovoljne", rekao je Kovačević.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Garza je igrač druge godine univerziteta Iowa. Visok je 211 centimetara i predviđa mu se jako dobra karijera.

Top Komentari

nerminh74
Ma ja eto imamo talenata na izvoz pa treba da se pokaze igrac koji pokazuje rezultate na visem nivou nego pola nasih reprezentativaca
24 2
stopkrkanima
Joj sture i nedovoljne pa ne moze se sjedeci na guzici u kancelariji ni imati informacija. Posaljes nekoga da vidi momka da gleda momka da mu prati statistiku. Jebem ti savez i sve. Vise mi znamo o tom momku nego vi. Tek narednog ljeta vi cete odrzat kamp i sta vi mislite da ce taj momak vama za dusu igrat na tom kampu. Momku je 19 god. Zovite ga i ne serite.
19 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi