Meč karijere za Luku Garzu

NBA razvojna liga

Meč karijere za Luku Garzu

E. Škorić

Bosanskohercegovački košarkaš Luka Garza odigrao je maestralno posljednji meč u NBA razvojnoj ligi.

Iowa Wolvesi su ugostili ekipu Lakeland Magica, a gosti su slavili u efikasnom meču sa 133:121.

Unatoč porazu svog tima, Garza je ubacio 47 poena uz 15 skokova i imao je šut iz igre 19 od 26. Bila je to njegova najbolja partija otkako igra u Sjedinjenim Državama.

Njegov tim ove sezone je ostao bez play-offa Zapdne konferencije NBA razvojne lige nakon ostvarenih devet pobjeda i čak 23 poraza.

Garza je u razvojnoj ligi prosječno ubacivao 32,2 poena uz 11,5 skokova i bio je najbolji strijelac lige, ali i četvrti najbolji skakač.

Također, Garza je dobio MVP nagradu za najkorisnijeg igrača All-Star meča NBA Razvojne lige jer je kao kapiten predvodio svoj tim do pobjede rezultatom 178:162.

Tu i tamo dobija šansu u dresu Minnesote Wolvesa. Ovog mjeseca odigrao je tri meča, a najbolju NBA utakmicu odigrao je u februaru protiv Utah Jazza kada je za nešto više od 23 minute ubacio 25 poena.

Podsjetimo, Luka Garza je izrazio ogromnu želju da nastupa za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine i stekao je pravo nastupa, te svi s nestrpljenjem čekamo na njegov debi.

Ono što predstavlja problem je što bi mogao da igra, ali kao naturalizovani košarkaš, čime bi se uskratilo jedino mjesto predviđeno za stranca u našem rosteru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi