Luka Garza ima novi klub u NBA ligi

Novi izazovi ga očekuju u najjačem takmičenju

Luka Garza ima novi klub u NBA ligi

S. Mlaćo
Luku Garzu ćemo i naredne sezone gledati u NBA ligi.

Ovaj bh. košarkaški reprezentativac nakon sezone u Detroitu postigao je dogovor sa Minnesotom Timberwols te potpisao ugovor.

Minnesota je putem zvanične stranice potvrdila dogovor, te Garzu očekuju novi izazovi.

U Detroitu je upisao prošle sezone 32 utakmice uz 5,8 poena po utakmici.

U ovaj klub je stigao kao izbor na NBA draftu 2021. godine.

Nedavno se našao na spisku selektora naše reprezentacije Adisa Bećiragića, no neće biti u kombinaciji za naredno okupljanje.

Oglasi

Prednost je dobio drugi naturalizovani košarkaš, a u ovom slučaju radi se o Johnu Robersonu.

“Zaista smo pokušali brojnim argumentima dokazati kako Garza zaslužuje imati status domaćeg igrača u reprezentaciji, umjesto da igra kao naturalizovani, za šta je predviđeno samo jedno mjesto u rosteru. Međutim, FIBA je ocijenila da mu ne može skinuti takozvanu ‘zvjezdicu’, koja označava naturalizovanog košarkaša u timu, zbog toga što nije imao bh. pasoš prije 16 godine“, rekao je nedavno generalni sekretar KSBiH Amer Čolan te dodao.

“Mi smo slali dokumentaciju koja potvrđuje da su Garzini roditelji još od 2008. godine slali zahtjeve i pokušavali za njega dobiti pasoš BiH, ali su nekoliko puta odbijeni. To očito nije bilo dovoljno. No, dobra je vijest svakako da od sada možemo računati u reprezentaciji na igrača NBA kalibra kakav je naš Luka Garza”.

Bh. košarkaš je izabran kao 52. pik NBA drafta od Detroit Pistonsa, a u prvoj NBA sezoni nije dobio previše prostora za igru, ali je imao itekako pristojnu statistiku.

 

 

 

Top Komentari

Tas14
Ee moj Beciragicu, sto ga nisi pozvao?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi