Bosna i Hercegovina definitivno dobija još jednu NBA zvijezdu
Sjajni centar Minnesote koristi svaku sekundu na parketu i ima odličan učinak (Foto: Instagram)

Luka Garza sve bolji i bolji

Bosna i Hercegovina definitivno dobija još jednu NBA zvijezdu

M. Šljivak

Košarkaši Minnesota Timberwolvesa poraženi su protekle noći od Denver Nuggetsa rezultatom 146:112, a ponovo je odličnu partiju odigrao potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Garza.

Centar Minnesota Timberwolvesa Luka Garza (24) postao je zaista ubitačan u dresu ovog tima i maksimalno koristi svaku sekundu na parketu.

Ovaj 24-godišnjak protekle je noći u porazu svog tima od Denver Nuggetsa 146:112 odigrao zaista sjajan meč i za nepun 21 minut na parketu imao je odličan učinak.

Garza je ubacio 19 poena, uhvatio je devet skokova i upisao dvije asistencije uz 50 procenata šuta iz igre (6/12).

Ono što je svakako odlično je činjenica da Garza konstantno napreduje. Prepoznali su to u Minnesoti i on dobija sve više prostora i minutažu koristi maksimalno.

Luka je poznat kao izuzetan radnik. Nije ga sputalo to što odmah nije dobio šansu za igru, ali iz utakmice u utakmicu pokazuje da će biti veliko pojačanje pod košem i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Šta Garzu povezuje sa BiH?

Iako je rođen i odrastao u SAD-u ovaj Luka Garza ima bh. korijene.

Njegov otac je Frank Garza nekadašnji košarkaš univerziteta Idaho, a majka mu je Šejla Muftić, nekadašnja košarkašica i kćer legendarnog golmana FK Sarajevo Refika Muftića.

Njegov rođak je reprezentativac BiH Amar Alibegović, a ujak mu je Teoman Alibegović, veliko košarkaško ime sa naših prostora.

Radi se o košarkašu pred kojim je svijetla budućnost i koji ima fantastične radne navike koje bi ga mogle odvesti daleko.

Garza bi međutim za selekciju BiH morao nastupati kao naturalizovani košarkaš zbog FIBA pravila sa pasošima koja su vrlo komplikovana, posebno kada su u pitanju male zemlje poput Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Ne lazimo se. Izgubit cemo MOMKA zbog papira, i ne pozivanja, te nepotrebno FORSIRANJE DA MORAMO imati CRNCA u ekipi..umjesto Robertsona, Gartza treba igrati..poziciju Playa mogu pokrivati drugi igraci..
5 0
Slana_carsija
Da se ne lazemo, nemamo mi ništa. Sulejmanovic se borio za bh pasos da bi sada bio izostavljen sa spiska, radi Avdica. Mi imamo balvane u savezu koji nisu mogli srediti da Garza bude domaći igrac
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi