Nevjerovatno šta je Luka Garza uspio sinoć uraditi za samo deset minuta na parketu

Noć za pamćenje bh. košarkaša

Nevjerovatno šta je Luka Garza uspio sinoć uraditi za samo deset minuta na parketu

E. Čaušević

Košarkaši Minnesote Timberwolvesa poraženi su na svom parketu od Orlando Magica sa 127:120 u veoma zanimljivoj utakmici, a noć za pamćenje imao je i bh. košarkaš Luka Garza.

U Target Centru u Minneapolisu gledali smo odličnu utakmicu između Minnesote i Orlanda, a na kraju su odličnom igrom u trećoj dionici košarkaši Magica uspjeli da dođu do pobjede

Minnesota je vodila nakon prve četvrtine s rezultatom 34:27, ali je Orlando zaigrao mnogo bolje u drugoj dionici, te se na pauzu otišlo kod rezultata 64:57 za gostujući tim.

Orlando je u drugom poluvremenu otišao na dvocifrenu razliku koja je bila nedostižna za domaći tim. Na kraju Minnesota je koliko-toliko smanjila zaostatak, a Orlando je pobijedio sa 127:120.

Gostujući tim do pobjede u Minneapolisu do pobjede vodio je Anthony koji je meč završio sa 20 poena, osam skokova i šest asistencija.

Što se tiče Minnesote istakao se odlični Russell s double-double učinkom. Russell je uspio da ubaci 29 poena, te je još dodao deset skokova i šest asistencija.

Oglasi

Međutim, odličnu noć imao je i bh. košarkaš Luka Garza. Garza je za Minnesotu sinoć odigrao tek deset minuta, ali je bio fantastičan na teren.

Naime, bh. košarkaš meč je završio s čak 17 poena i uz to uspio je još da doda šest skokova i jednu asistenciju i ovo je bez dileme bila najbolja Garzina partija ove sezone u NBA ligi.

Od ostalih mečeve izdvaja se pobjeda Phoenix Sunsa protiv Boston Celticsa sa 124:94, dok je Toronto u gostima savladao Houston Rocketsa sa 111:106.

Također, Portland Trail Blazeri su pobijedili Washington Wizarde sa 124:116, ali u ovom meču nije nastupio Jusuf Nurkić koji je trenutno van terena zbog povrede.

Top Komentari

Zalik
Meni nije jasno zasto nije zaigrao za Reprezentaciju
9 0
user1596891057
Imamo mi na poziciji 1 sličnih igrača, Hasandić iz Slobode može to garant pa zovi jednog od ove dvojice a samo ne znam zašto Vrabac još igra to mi nije jasno
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi