Khimki sa samo osam košarkaša u rosteru poražen od Žalgirisa
Foto: Euroleague

Zaostala utakmica Eurolige

Khimki sa samo osam košarkaša u rosteru poražen od Žalgirisa

Sinoć su zaostalu utakmicu 2. kola Eurolige odigrali ruski Khimki i litvanski prvak Žalgiris. 

Khimki je u ovom susretu nastupio bez velikog broja košarkaša, pa je Žalgiris na kraju slavio rezultatom 84:70.

Naime 5 igrača ruskog euroligaša je pozitivno na Covid-19 virus, dok su otprije ozlijeđeni košarkaši iz petorke Bertans, Shved i Jović. Jedino je prva četvrtina ove utakmice ponudila kakvu takvu ravnopravnu košarku, a kada su se košarkaši Khimkija počeli umarati priča je bila gotova za kratko vrijeme jer je Žalgiris s kudikamo širim rosterom imao mnogo više opcija za rotacije u ovom susretu. 

Grigonis je s 20 poena bio najbolji kod gostiju, Hayes je dodao 15, a Rubit 12 koševa. Kod Khimkija koji je u ovaj susret ušao samo s osam košarkaša Jonas Jerebko je postigao 23 poena te imao 12 skokova, a Devin Booker dodao je 14 koševa. 

Top Komentari

ryan.giggs
A koji je rezultat bio, o papci novinarski?!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti