Žalgiris osigurao TOP 8 uprkos porazu, Maccabi skoro pa otpisan

Euroliga

Žalgiris osigurao TOP 8 uprkos porazu, Maccabi skoro pa otpisan

Košarkaši Žalgirisa iz Kaunasa osigurali su plasman u TOP 8 uprkos porazu od Real Madrida rezultatom 88:81.

Najveći litvanski klub je na gostovanju u Madridu doživio 12. poraz u sezoni, ali je matematički osigurao mjesto među osam najboljih zahvaljujući porazu Maccabija.

Najefikasniji igrač Reala i utakmice bio je Felipe Reyes sa 16 poena, a Luka Dončić je postigao 11. U Žalgirisu su se najviše istakli Jankunas sa 21 i Milaknis sa 14 poena.

Maccabi je na svom parketu poražen od Panathinaikosa sa 75:76 i time se doveo u vrlo gotovo nemoguću situaciju za plasman u TOP 8. Izraelcima nije pomoglo ni 19 poena DeAndrea Kanea, dok je Panathinaikos predvodio Mike James sa 27 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Gostujuću pobjedu upisala je i Valencia, koja je rezultatom 93:89 savladala Milano. Španskog prvaka je do trijumfa predvodio Erick Green sa 18 poena, a u timu Milana senajviše istakao Curtis Jerrells sa 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi