Maccabi potpisao Aarona Jacksona

Sjajni bek se u Euroligu vraća iz Kine

Maccabi potpisao Aarona Jacksona

Ekipa izraelskog Maccabija, načeta ozljedama, objavila je kako je do kraja sezone postigla dogovor s Aaronom Jacksonom. 

Jackson je europskoj javnosti poznat po igranju za moskovski CSKA u kojem se zadržao pet sezona i s kojim se okitio naslovom pobjednika Eurolige.

Trener Maccabija Sfairopulos inzistirao je na Jacksonu budući da su iz rostera Izraelaca zbog ozljeda ispali Dibartolomeo, Wolters i Casspi. Od odlaska iz CSKA Jackson je igrao za kineske Beijiing Duckse s jednom epizodom u Houston Rocketsima u kojim se nije previše naigrao. 

"Želio bih se zahvaliti upravi Maccabija i treneru Sfairopolusu na ovoj prilici da igram za klub koji ima 6 naslova prvaka Europe. Jedva čekam odjenuti žuti dres i učiniti ovaj tim i grad ponosnima, a zaigrati pred najboljom publikom u Euroligi posebna je čast" - izjavio je Jackson po dolasku u Tel Aviv. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi