Maccabi rutinski riješio prvake Evrope, Real ubjeljiv protiv Bamberga

Euroliga, 14. kolo

Maccabi rutinski riješio prvake Evrope, Real ubjeljiv protiv Bamberga

Aktuelni osvajač Eurolige Fenerbahče je gostovao u Tel Avivu kod Maccabija, a domaći su uspisali dosta laganu pobjedu rezultatom 82:73.

Maccabi je odlično otvrio susret na svom parketu i nakon svega pet minuta stigao do prednosti od 13 poena. Fener se uspijeva vratiti u igru u drugoj četvrtini, a pred odlazak na odmor izabranici Željka Obradovića stižu i do izjednačenja (40:40).

Ipak, to je bilo sve što će Fener uraditi na ovoj utakmici.

Maccabi brzo vraća prednost koja će u trećoj dionici ponovo biti dvocifrena. Izraelski predstavnik u zadnjoj četvrtini dolazi do plus 14 i rješava sve dileme oko pobjednika.

U ekipi Maccabija je najefikasniji bio Pierre Jackson sa 20 poena, dok je poen manje ubacio Norris Cole.
Kada je u pitanju Fener, najefikasniji je bio Jan Vesely sa 18 poena.

U utakmici koja je počela pet minuta ranije Real Madrid je bez ikakvih problema slavio ubjedljivu gostujuću pobjedu nad Brose Bambergom rezultatom 66:81.

Madriđani su već nakon 10 minuta igre imali plus 16, da bi i u drugoj četvrtini držali visoku prednost.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom gostiju 35:50, a u trećoj četvrtini Real u jednom trenutku ima i plus 20. Već tada je bilo jasno da je Bamberg nemoćan u ovom susretu, pa je Real slavio laganu pobjedu.

Najefikasniji u ekipi Reala je bio Trey Thompkins koji je ubacio 20 poena, dok je 13 dodao Fabien Causeur. U ekipi Bamberga je Hackett ubacio 13, a Staiger i Maodo Lo su dodali po 12 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi