Baskonia se okliznula u Turskoj, Budućnost upisala novu pobjedu
Tim iz Turske konačno pokazao dobru partiju na svom terenu (Foto: Euroliga)

20. kolo Eurolige

Baskonia se okliznula u Turskoj, Budućnost upisala novu pobjedu

E. Dindić

Darussafaka konačno je odigrala dobru partiju i na svom terenu nakon velike borbe savladala Baskoniu 80:75. 

Odlično je Baskonia krenula te nakon prvih 10 minuta imala prednost od 29:21. U drugom periodu Darussafaka se budi te ovaj period dobija rezultatom 24:18. Nakon prvog poluvremena rezultat je glasio 47:45 u korist gostiju iz Španije.

U nastavku domaći tim ubacuje u petu brzinu te ne dozvoljava Baskoniji ni u jednom trenutku da ugrozi njihovo vodstvo, te na kraju upisuje nove bodove rezultatom 80:75.

Pobjednike u ovom susretu predvodio je Toney Douglas sa 21 poenom, dok je Michael Eric dodao 18. Bolji od ostalih kod Baskonie bili su Matt Janning sa 18 poena dok je Johannes Voigtmann susret završio sa sa dobule-double učinkom od 14 poena i 11 skokova.

Budućnost je na svom parketu upisala novu pobjedu u Euroligi. Bili su bolji od ekipe Gran Canarie rezultatom 75:70.

U prvom periodu vidjeli smo napadačku košarku pa je nakon prvih 10 minuta rezultat glasio 27:24 u korist Budućnosti. U drugom periodu Gran Canaria konsoliduje svoje redove te ovaj period dobija rezultatom 14:9. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 38:34 u korist ekipe iz Španije.

Međutim, u drugom poluvremenu Budućnost je odigrala mnogo bolje, te na kraju upisala novu pobjedu rezultatom 75:70.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Domaći tim u ovom susretu predvodio je Norris Cole sa 20 poena, dok je Goga Bitadze postigao 16. Kod Gran Canarie bolji od ostalih bili su Sander Vene sa 16, odnosno Xavier Rabaseda sa 12 poena.

Bh. košarkaš Nemanja Gordić susret je završio bez poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi