Maccabi u samo 90 sekundi prokockao +6 i izgubio u Valenciji
Valencia je došla do velike pobjede nakon preokreta u zadnjih 90 sekundi.

Nevjerojatan poraz izraelskog prvaka

Maccabi u samo 90 sekundi prokockao +6 i izgubio u Valenciji

Košarkaši Valenice porazili su večeras Maccabi u 10. kolu Eurolige rezultatom 82:80 u svojoj dvorani La Fonteti.

Imat će za čim da žale Izraelci nakon ovog susreta jer su samo minut i pol do kraja vodili 79:73 i imali sve u svojim rukama. 

Dobro je Valencia u prvom poluvremenu izlazila na kraj sa sjajnim napadom Maccabija, vodila šest razlike, ali u nastavku se 'ponos Izraela' razigrao i na kraju uspio preokrenuti rezultat. Nije uspio Maccabi tim naplatiti kvalitetnu igru u drugom poluvremenu jer ono što su gostujući košarkaši uspjeli propustiti je uistinu nevjerovatno. Elijah Bryant na samo 90 sekundi do kraja zabija za +6 i tu se činilo da će domaći pokleknuti no upravo u tom trenutku Valencia izvlači najbolje iz sebe i pravi nevjerojatan preokret. 

Maccabi je prerano mislio da je susret završen i pred kraj utakmice pravili su nevjerojatne greške što su domaći košarkaši kažnjavali. Na 7 sekundi do kraja poslije timeouta pri rezultatu 80:80 Ante Žižić gubi loptu koju mu je ukrao Dubljević i prosljeđuje je do Van Rossoma koji pogađa za veliko slavlje domaćeg tima. Klemen Prepelič bio je najbolji strijelac Valencie s 22 poena a 15 je ubacio Williams. Kod tragičara iz Tel Aviva najefikasniji je bio Wilbekien s 25, a 15 je dodao Caloiaro. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi