Monstruozni Nikola Jokić do rekorda sezone, Stephen Curry brojao do 42, grčki Freak do 43...
Nikola Jokić je protiv Charlotte Hornetsa stigao do rekorda sezone ubacivši 39 poena uz 12 skokova

NBA liga

Monstruozni Nikola Jokić do rekorda sezone, Stephen Curry brojao do 42, grčki Freak do 43...

Edmir Škorić

Dosta dobre košarke viđeno je protekle večeri u NBA ligi, a posebno su oduševili Nikola Jokić i Stephen Curry.

Nikola Jokić je bio monstruozan u pobjedi Denver Nuggetsa nad Charlotte Hornetsima (123:110).

Srbijanski centar je ubacio 39 poena uz 12 skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i jednom blokadom. Na drugoj strani Kemba Walker je ubacio 20 poena za Charlotte.

Stephen Curry je ubacio 42 poena u gostima kod Sacramento Kingsa u 127:123 pobjedi njegovih Warriorsa. U šutu za tri bio je na 50 posto, ubacio je 10 trojki iz 20 pokušaja. Kevin Durant je dodao 29 poena, a Klay Thompson 20. Kod Sacramenta Hield je ubacio 32, Jackson 28, a Bogdanović 17 poena.

Toronto Raptorsi su sa 123:116 trijumfovali u Milwaukeeju, kojem nije pomogao ni Antetokounmpo sa 43 poena i 18 skokova. Kawhi Leonard je ubacio 30 poena kod Raptorsa.

San Antonio Spursi su pregazili Memphis Grizzliese sa 108:88, dok je Philadelphia sa 106:100 bila bolja od Dallasa. Utah je sa 110:105 slavio u Detroitu, a New Orleans sa 133:98 u Clevelandu.

I Jusuf Nurkić je briljirao

Nurkić je također imao sjajnu večer, pošto je u pobjedi nad Houston Rocketsima ubacio 25 poena uz 15 skokova i tri asistencije.

"Jučer smo izgubili i ne želimo puno gubiti kući. Srećom večeras smo pobijedili. Dobro se osjećam i ne brinem se previše o svojoj statistici već o pobjedama. Večeras je trener vjerovao u mene i bio sam tu. Najbolja košarka u karijeri? Ne znam, osjećam se najbolje u karijeri i super mi je u Portlandu", rekao je Nurkić nakon meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi