Josh Adams neće igrati za reprezentaciju BiH
Ništa novo u državi Bosni

KSBiH nije uspio završiti potrebnu dokumentaciju

Josh Adams neće igrati za reprezentaciju BiH

M. Šljivak

Košarkaš Bešiktaša Josh Adams neće biti na raspologanju selektoru Dušku Vujoševiću za utakmice protiv Francuske i Belgije  kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Iako je od sjajnog košarkaša postojala želja za nastupom u dresu BiH, Košarkaški savez Bosne i Hercegovine nije uspio da riješi proceduru oko dobijanja državljanstva za ovog košarkaša i njega nećemo gledati u dresu BiH.

Njegov nastup u budućnosti ostaje pod upitnikom. Pitanje je šta će se desiti do septembra i narednog kvalifikacionog prozora, a konačnu odluku imaće na kraju sjajni američki košarkaš.

Također, u mečevima protiv Francuske i Belgije Vujošević neče računati na Jusufa Nurkića i Ajdina Penavu. Oni zbog obaveza u SAD-u nisu u mogućnosti da se odazovu, a Penava će biti na raspolaganju za septembar, dok je status Jusufa Nurkića za ovaj prozor nepoznat.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Košarkaški Zmajevi se okupljaju 14. juna u Sarajevu, a utakmice su na rasporedu 29. juna protiv Francuske u Mejdanu i 2. jula u Belgiji.

Top Komentari

stopkrkanima
Taj kosarkaski savez postaje gori od rukometnog. Cuj nije uspio da rijesi proceduru, koji kurac pola godine su imali!! Svasta...
7 0
Lud
Hahahahahahahahahahahahaha.............
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi