Mahmutović: Spreman sam preuzeti Bosnu Royal
Dobija li Bosna novog predsjednika? Harun Mahmutović ne krije svoju želju

Nekadašnji sekretar KS BiH za SportSport.ba

Mahmutović: Spreman sam preuzeti Bosnu Royal

S. Mlaćo

Veoma teška situacija vlada već godinama u KK Bosna Royal Jelly.

I pored toga Bosna je večeras u okviru prvenstva BiH savladala Vogošću. Također, danas su se pojavile informacije da bi na mjesto predsjednika popularnih Studenata mogao doći Harun Mahmutović, bivši sekretar KS BiH.

On je to i potvrdio za SportSport.ba.
"U stalnom sam kontaktu sa ljudima iz Bosne Royal u posljednjih par dana i spreman sam da uđem u klub, da pokušamo spasiti Bosnu. To zavisi malo od njih, malo i od mene, ali ako budem ja,  želim prvo da vidim gdje se nalazimo i kolika su dugovanja, a onda bih napravio plan", ističe Mahmutović.

"Što je najbitnije spreman sam da budem predsjednik, ali u ova dva naredna dana ćemo sve znati. Uglavnom, blizu sam, ja volim košarku, volim Bosnu i želim pomoći, te svoje znanje i sve ostalo podrediti Bosni. Ako ljudi iz Uprave naravno budu za", dodaje Mahmutović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Svjestan je da su finansije najveći problem nekadašnjeg prvaka Evrope.
"Nema tu puno šuplje, treba obezbijediti pare i pronaći igrače, a mi ako obezbijedimo deset miliona eura možemo igrati i Euroligu. Ovo mora sada biti domaći tim, sa najboljim domaćim igačima i na taj način se mogu uštediti pare. Oni su jeftiniji od stranih, a ja ću klub otvoriti za sve dobronamjerne ljude. Ne trebamo da se bavimo politikom, već obezbijedimo pare", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Harun Mahmutović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi