Nevjerovatan preokret Bosne Royal u Vogošći

Sarajevski tim nadoknadio minus 18

Nevjerovatan preokret Bosne Royal u Vogošći

M. Šljivak, foto: A. Berbić

Košarkaši Bosne Royal savladali su kao gosti Vogošću 75:80 u susretu 10. kola prvenstva Bosne i Hercegovine.

Vogošća bolje ušla u meč. Poveli su 12:4 nakon tri minute igre, ali se Bosna nije olako predala i uspjeli su gosti da se vrate u meč i nakon prve dionice bilo je samo plus dva, 24:22.

Imao je tim Aleksandra Damjanovića i tri poena prednosti tokom druge dionice, ali su u posljednje četiri minute prvog poluvremena potpuno stali. Ostali su bez poena što je Vogošća maksimalno koristili i na odmor su otišli sa 13 poena prednosti, 45:32.

Domaći košarkaši su održavali prednost tokom trećeg perioda. Imali su čak i plus 18, a u posljednju dionicu su ušli sa 14 razlike, 63:49.

Međutim, Bosna se nije predavala. Fantastičnom igrom su uspjeli da preokrenu rezultat u svoju korist, a na tri minute do kraja su tojkom Kneževića nakon dugo vremena došli do vodstva, 71:72.

Potom je sarajevski tim uspio da ode na plus šest (71:77), Vogošći više povratka nije bilo i Bosna je došla do velikog trijumfa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Cory Bradford sa 22 poena, novi Amerikanac Jamar Hanner je imao double-double učinak od 16 poena i 12 skokova, a 17 poena je ubacio i Draško Knežević u posljednjoj utakmici za Bosnu.

Kod Vogošće Imran Fazlić je ubacio 17 poena i dodao je 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi