Hvatanje za posljednju slamku: Bosna Royal dovela pojačanje
Igrači Bosne su već odavno bez plaća, situacija je kulminirala prije par dana, ali tu nije kraj priče

U nekadašnjem gigantu su definitivno izgubili kompas

Hvatanje za posljednju slamku: Bosna Royal dovela pojačanje

S. Mlaćo

Nakon što su košarkaši prestali trenirati i odbili putovati na meč protiv Ohrida u okviru ABA 2 lige, u Bosni Royal Jelly okrenuli su se duelu Prvenstva BiH protiv Vogošće.

Bosna će gotovo sigurno putovati na ovaj meč, a za SportSport.ba je govorio trener popularnih Studenata Aleksandar Damjanović.

"Nastavili smo sa treninzima i nadam se da ćemo biti u situaciji da odigramo taj meč. Ako ne bude novih tektonskih poremećaja igrat ćemo. Imamo osam igrača registrovanih, pokušavamo da registrujemo Amerikanca Jamira Hannera koji dolazi sa Kosova", ističe Damjanović.

Damjanović ističe da je jutros u pojedinim medijima čitao kontradiktorne izjave koje daju pojedini čelnici kluba.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Predsjednik je rekao da ne zna da li ekipa trenira, dok npr. zna u kojem sastavu ćemo nastupiti. Draško Knežević će doći ako se situacija popravi i spreman je doći da nam pomogne, doduše on nikada nije ni bio sporan. Sporne su neke druge stvari", jasan je Damjanović.

S obzirom na veliku krizu koja trese klub u Bosni nemaju vremena razmišljati o meču sa Vogošćom, ali Damjanović je optimista.
"Razgovorao sam sa momcima koji su tu i mi ćemo se pokušati skoncentrisati na utakmicu, prilagoditi se kadru koji imamo, a šta ćemo uspjeti vidjet ćemo. Izaći ćemo i dati sve od sebe, te ukoliko se ukaže šansa za pobjedu, mi ćemo je iskoristiti", dodao je na kraju razgovora Damjanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi