Malcolm Delaney na korak do Barcelone

Unatoč najavama da pojačanja više neće dolaziti

Malcolm Delaney na korak do Barcelone

Košarkaši Barcelone, tj. uprava tog tima kao da je odlučila da u narednoj sezoni napadne sve moguće trofeje koji će im biti dostupni. 

Nakon što je ovo ljeto u Barcu sletjelo nekoliko spektakularnih pojačanja od kojih je najzvučniji naravno dolazak etabliranog NBA igrača, Crnogorca sa španjolskim pasošem, Nikole Mirotića, u upravi košarkaškog kluba odlučili su da prelazni rok još uvijek nije gotov.

Kako javljaju tamošnji mediji Barca je jako blizu dogovora sa sjajnim američkim combo bekom Malcolmom Delaneyem koji je proteklu sezonu završio u kineskom Guandongu. 

Ukoliko Delaney završi u Barceloni a sve su prilike da hoće, ponovno će surađivati sa Svetislavom Pešićem za kojega je igrao u minhenskom Bayernu u sezoni 2013/14.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Delaney je od 2016 do 2018 nastupao za Atlanta Hawkse te bio igrač u ozbiljnoj rotaciji kod trenera Budenholzera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi