Maler prati šampione: Kevin Durant zadobio frakturu rebara

Nakon Curryja i Thompsona van stroja i KD

Maler prati šampione: Kevin Durant zadobio frakturu rebara

Golden State Warriorsi su ostali bez kompletne "velike trojke" nakon što je saopšteno da će i Kevin Durant morati na pauzu.

Već od ranije je bilo poznato da Durant neće nasupiti u sinoćnjem susretu protiv Sacramento Kingsa zbog nateknuća u području rebara, ali nakon pregleda ustanovljeno je da se ne radi o lakšoj povredi.

Naime, američki mediji su prenijeli da će Durant pauzirati najmanje dvije sedmice zbog frakture hrskavice rebara. Na sreću po Warriorse Durant neće morati na operaciju zbog ove povrede, ali će njegov izostanak sigurno naškoditi ekipi koja je ostala bez najvećih zvijezda.

Durant je povredu zadobio u meč protiv Minneosta Timberwolvesa proteklog vikenda nakon jednog duela sa Karl-Anthony Townsom. Ipak, tada se smatralo da je KD zadobio samo nezgodan udarac, dok su tek jučerašnji pregledi otkrili frakturu.

Inače, van stroja kod Warriorsa su već Stephen Curry zbog povrede skočnog zgloba, te Klay Thompson zbog frakture desnog palca. Očekuje se da će njih trojica sigurno biti u rotaciji do početka play-offa, ali je veliko pitanje u kakvoj će formi aktuelni NBA prvaci dočekati doigravanje.

Inače, Sacramento Kingsi su sinoć slavili gostujuću pobjedu nad Warriorsima rezultatom 98:93. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Buddy Hield sa 22 poena, dok se kod domaćih istakao istakao Quinn Cook koji jeubacio 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi