Marc Eversley novi GM Chicago Bullsa

Akvizicija iz Sixersa

Marc Eversley novi GM Chicago Bullsa

Chicago Bullsi nastavili su s renoviranjem svog "front officea", tj. uprave, ljudi koji će se u budućnosti najviše pitati oko građenja ovog tima. 

Nakon što su iz Denver Nuggetsa na mjesto izvršnog dopredsjednika košarkaških operacija doveli bivšeg proslavljenog litvanskog košarkaša Arturasa Karnišovasa, Marc Eversleya su Bullsi doveli iz Philadelphia 76-ersa.

Eversley, inače Kanađanin, najnoviji je dodatak klubu otkada je Karnišovas preuzeo vođenje kluba početkom ovog mjeseca. U Sixersima je radio od 2016 godine gdje ga je doveo predsjednik Bryan Colangelo a glavni posao u Philadelphiji bile su mu pripreme za draft izbore.

Pripisuju mu se zasluge za dovođenje Matisse Thybullea u tradeu s Celticsima na prošlogodišnjem draftu, koji je već danas jedan od najboljih defenzivaca na perimetru u ligi. Također ga se dovodi u usku vezu s jednim od velikih promašaja kada su 76-ersi 2017. godine s prve pozicije birali Markelle Fultza.

Prije dolaska u NBA ligu radio je 10 godina u tvrtki Nike gdje je bio zadužen za odnose s igračima koji su bili sponzorski manekeni te firme. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi