Marica Gajić: Niko nema srce kao mi

Ponosna i sretna

Marica Gajić: Niko nema srce kao mi

E. Škorić

Ponajbolja košarkašica BiH Marica Gajić kratko se obratila prisutnima na dočeku u sarajevskoj Vijećnici.

Marica je bila sjajna na Eurobasketu kao i sve djevojke, no morala je propustiti nekoliko posljednjih mečeva zbog povrede koju je zadobila protiv Hrvatske u osmini finala. Priznaje da joj je to teško palo.

"Bilo mi je u februaru teško da ih gledam kada su igrali odlučujuće mečeve protiv Švicarske i Estonije bez mene, ali naša snaga je u kolektivu. Niko nema srce kao mi, kao ove djevojke. Imamo taj x-faktor, to je naše zajedništvo. To nas krasi, to nas odvaja od drugih. Kada jedna padne, druga je tu da povuče konce. Uz ove cure je sve lakše", poručila je Marica Gajić.

Njena saigračica Milica Deura izrazila je da je ovo historijski rezultat.

"Ponosna sam na ove djevojke. One su napravile čudo i historijski rezultat, jer samo mi znamo koliko smo uložile rada, truda i odricanja. Zaista mi je puno srce i sljedeći put kad nas budete ovako dočekivali, nadam se da ćemo imati nešto oko vrata", rekla je Deura, koja je tako istakla da se u budućnosti naše košarkašice nadaju i nekoj od medalja s velikih takmičenja", kazala je Deura.

Bh. košarkašice su Eurobasket okončale na petom mjestu, a to im na kraju donosi plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se igra u februaru naredne godine.

Top Komentari

Mackintosh
Imaju Slovenija, Francuska, Srbija, Belgija i Bjelorusija
0 4
celikze
Bravo djevojke lijepe kulturne skromne…gledam vas na terenu gospoda sve sa osmjehom svaka cast
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi