Mario Hezonja brutalno izigran od Barcelone: "Sad nećeš nikako"

Hrvat ostao bez ugovora

Mario Hezonja brutalno izigran od Barcelone: "Sad nećeš nikako"

Midhat Šljivak

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja trebao je nastaviti karijeru u redovima Barcelone, no na kraju je 29-godišnji košarkaš očigledno brutalno izigran od strane katalonskog kluba.

Mario Hezonja najavljen je kao novo pojačanje Barcelone. Madridska Marca objavila je kako je Hrvat prihvatio poziv katalonskog velikana i da će napraviti veliku izdaju Reala.

Cifra koja se spominjala bila je tri miliona eura po sezoni. Navodno je bilo sve dogovoreno, no Barcelona je u posljednji čas odustala od posla.

Barca je brutalno izigrala hrvatskog košarkaša. Mundo Deportivo tvrdi da je apsolutno sve bilo dogovoreno, no da su Katalonci odustali zbog izjava koje je nakon posljednje utakmice u sezoni imao hrvatski košarkaš.

"Perfekcionista sam i uvijek želim sve trofeje. Ove godine smo ostali bez Eurolige jer smo tu jednu utakmicu odigrali slabo. Zbog toga se loše osjećam. Ovo poklanjam našim navijačima, mom klubu Real Madridu i nadam se osvajanju još više titula", poručio je Hezonja.

Nije se tu zaustavio. Obećao je još više titula u Madridu.

Oglasi

"Osjećam da je ovo moja porodica. Dočekali su me otvorenih ruku i podržali su me kada su mnogi ljudi pričali brojne neistine. Volio bih im sve vratiti u narednim godinama s još više trofeja", poručio je Hezonja.

Ova izjava na kraju je očigledno koštala ovog košarkaša. Barcelona je zbog nje odlučila raskinuti već dogovorenu saradnju i Hezonja će po svemu sudeći naredne sezone igrati negdje drugo. Barca mu nije željela oprostiti ovakav javni nastup.

29-godišnjak definitivno neće imati problem u pronalasku novog kluba. Dosta je timova koji ga žele, a prije svega je tu aktuelni prvak Evrope Panathinaikos.

Oglasi

Mario Hezonja je protekle sezone bio najbolji strijelac Real Madrida u elitnom rangu evropske košarke. Prosječno je u Euroligi ubacivao 13.5 poena i hvatao je 4.5 skokova po meču.

Florentino Perez je lično od njega tražio da potpiše novi ugovor. Dugo je šutio o tome i očigledno je mutio sa strane sa svojim nekadašnjim klubom, gdje je nastupao u periodu od 2012. do 2015. godine.

Nešto skromniji učinak imao je u prvenstvu Španije. Hrvatski reprezentativac je ubacivao 10.6 poena u prosjeku, a Real se prošetao do nove titule prvaka ove zemlje.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

On je pored Reala i Barcelone u profesionalnoj karijeri igrao i pet godina u NBA ligi. Od 2015. do 2020. godine nastupao je za Orlando, New York i Portland.

U Evropu se vratio 2021. godine u dresu Panathinaikosa, a nastupao je još za ruski UNICS Kazan.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi