Mario Hezonja u Portlandu "zadužio" broj legendarnog sunarodnjaka

Novi košarkaš Trail Blazersa

Mario Hezonja u Portlandu "zadužio" broj legendarnog sunarodnjaka

Portland Trail Blazersi su danas potvrdili da je novi član ekipe 24-godišnji Mario Hezonja.

Hrvatski krilni košarkaš je u Portland stigao kao slobodan igrač nakon epizode u New York Knicksima, a u Blazersima je već "zadužio" novi broj.

Hezonja će tako u Blazersima nositi broj 44, a njegov izbor nije bio slučajan.

Naime, broj 44 je svojevremeno u Portlandu nosio i Hezonjin legendarni sunarodnjak, pokojni Dražen Petrović.

Upravo je Portland bio prva NBA stanica (1989. - 1991.) legendarnog Petrovića, iako je publici "preko bare" svoje kvalitete na pravi način demonstrirao tek odlaskom u New Jersey Netse.

"Dražen je jedan od najboljih evropskih košarkaša, ako ne i najbolji svih vremena. Ovo je veoma poseban trenutak za mene", izjavio je Hezonja.

Hezonja je u NBA stigao 2015. godine kada ga je petim pikom na draftu izabrao Orlando Magic.

Ipak, ovaj 24-godišnak još nije ispunio svoj puni potencijal. U prošloj sezoni je u dresu Knicska bilježio prosječno 8.8 poena, 4.1 skokova i 1.5 asistencija po utakmici.

Top Komentari

Emir
Dati ovoj kladi Drazenov broj je u najmanju ruku sramotno.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi