Srbin na čelu evropskog velikana koji se preko noći raspao: "Znamo kako ćemo"

Ne gubi nadu

Srbin na čelu evropskog velikana koji se preko noći raspao: "Znamo kako ćemo"

Edmir Škorić

Bivši njemački reperzentativac glavni je čovjek Bayerna, ali stvari u posljednje vrijeme ne idu onako kako je planirao i želio.

Marko Pešić rođen je u Sarajevu, ali je u Njemačkoj, za koju je igrao, a u međuvremenu postao ključan čovjek tamošnjeg košarkaškog giganta Bayerna iz Minhena.

Sin proslavljenog srpskog selektora Svetislava Pešića ima pune ruke posla nakon što je prošle sedmice ostao bez trenera Pabla Lasa (54), koji je prijevremeno raskinuo ugovor, a zatim je odluku o odlasku donio i dugogodišnji sportski direktor Bavaraca Daniele Baiesi (48).

“Pablova osobna odluka bila je neočekivana za nas, ali ga jako poštujemo kao trenera i kao osobu. Ne želim sad gledati unazad, želim ići samo naprijed", kaže Pešić (47).

Bez trenera i bez sportskog direktora nije lako, ali Pešić poručuje: "Već imamo ideje i znamo kako ćemo".

Oglasi

Novi trener trebao bi biti postavljen najkasnije do sredine avgusta. Jedan od kandidata je trener svjetskog prvaka Gordon Herbert (65). Njemački selektor već je najavio povlačenje iz reprezentacije nakon Olimpijskih igara. Prema informacijama Sport BILD-a, Kanađanin je navodno već postigao dogovor s japanskim klubom Chibu Jets.

A novi sportski šef? Kako javlja Sport BILD Info, Dragan Tarlać (51) vrlo je ozbiljan kandidat. Srbin je u reprezentaciji kao direktor momčadi od 2021. godine, a mogao bi početi nakon Olimpijskih igara.

I budućnost bivše NBA zvijezde Sergea Ibake također je još neizvjesna. Velika zvijezda nedavno je otvoreno rekla: "Imam puno ponuda. Nisam još ništa potpisao. Uzimam si vremena, ne žurim".

Navodno je za njega jako zainteresovan Real Madrid, tako da nije isključeno da Bayern doživi još jedan žestok udarac ovog ljeta.

"Svakako želimo da zadržimo Ibaku, dali smo mu vrlo dobru ponudu za naše standarde, ali on ne igra za novac. Toliko želim, ali on može da izabere sve. Na kraju će igrati tamo gdje se osjeća najugodnije", poručuej Pešić.

Oglasi

Ono što Bayernu ne ide u prilog je da ga je doveo upravo Pablo Laso, a bivšeg trenera Reala sada više nema, tako da je Ibaka vrlo vjerovatno veoma brzo bivši član Bavaraca.

Bayern je prošle sezone osvojio duplu krunu u Njemačkoj, ali nije smogao snage da napravi nešto više u Euroligi.

Marko Pešić je, interensatno, rođen u Sarajevu 1976. godine. U karijeri je igrao za berlinsku Albu, Iraklis, RheinEnergie Koeln, bivšu Lottomatica Romu, Teramo Basket. Šest puta je osvajao naslove prvaka Njemačke i apsolutna je košarkaška legenda u toj zemlji.

Nedavno je vodstvo Eurolige potvrdilo kojih 18 timova nastupa u ovom takmičenju naredne sezone, a tu je i Bayern.

Svi učesnici: Panathinaikos, Real Madrid, Monaco, Barcelona, Olympiakos, Fenerbahče, Maccabi, Baskonia, Anadolu Efes, Virtus Bologna, Partzan, EA Armani Milano, Žalgiris, Bayern, Crvena zvezda, ASVEL, Alba Berlin, Paris.

Top Komentari

Hanibal
Morate li uvijek naciju Hrvata i Srba isticati: Srbin, Hrvat???? Zasto ne pisete Bosnjak? Zasto krsite Ustav BiH i negirate ustavnu naciju Bosnjak? Zasto namjerno geografski pojmovima Bosana i Hercegovac razbijate bosnjacki nacionalni korpus? Za cije interese vi uopce pisete???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti