Sarajlija priznao da je 29-godišnja ljepotica bila ključna za jedan od najvećih transfera ovog ljeta

CIndy je pomogla u realizaciji velikog posla

Sarajlija priznao da je 29-godišnja ljepotica bila ključna za jedan od najvećih transfera ovog ljeta

Edmir Škorić

I ove sezone će Bayern biti prvi favorit za osvajanje nacionalnog prvenstva, a naravno pitaće se dosta toga i u Evropi, iako naravno nije među glavnim favoritima za evropsku titulu.

Tim Bayena predvođen je sa tri njemačke zvijezde koje su osvojile Svjetsko prvenstvo, a sada je stiglo i veliko pojačanje iz NBA lige. Riječ je o iskusnom bivšem španskom reprezentativcu Sergeu Ibaki.

"Dugo smo čekali ovakav profil igrača. Tražili smo takvog igrača. To je bilo i malo sreće, nije bilo tako planirano. Doživljavam ga kao možda najprofesionalnijeg igrača s kojim sam imao zadovoljstvo raditi ovdje u Minhenu. Siguram sam da će nam biti od velike pomoći", rekao je generalni menadžer Bayerna, njemački stručnjak porijeklom iz Srbije Marko Pešić.

Marko Pešić je bivši košarkaš koji je igrao za Njemačku, a u Bayernu obavlja funkciju generalnog menadžera. Sin je legendarnog trenera Svetislava Pešića.

Tvrdi da je dosta utjecaja na odluku Ibake da dođe u Minhen imala manekenka Cindy Bruna (29), inače jako bliska prijateljica bivše NBA zvijezde.

Oglasi

"Svakako je odigrala određenu ulogu. Ne znam koliko će često biti u Minhenu, ali to što joj je bliže, to je bolje. Upoznao sam je i mislim da se uklapa u naš klub. Radujem se što ću ih ponovo vidjeti u BMW Parku.”

Upitan je da li su fudbaleri Bayerna bolji ili su ipak košarkaši bolji?

"Sezona će to pokazati. Ali moramo još mnogo da radimo da bi bili uspješni kao fudbaleri. Kolege fudbaleri su nam uzori na koje se ugledamo. Možda to možemo učiniti ove godine".

Cilj u prvenstvu Njemačke?

„Zadnje tri godine smo započeli sezonu bez osvajanja šampionske titule. To nas je jako boljelo i mučilo cijelo ljeto, ali nas je i motivisalo da radimo svoj posao i na teren dovedemo dobar tim. Naš cilj je da uđemo u novu dvoranu kao šampioni Nemačke.”

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Marko Pešić je rođen u Sarajevu 1976. godine, ali je oduvijek njemački državljanin. Igrao je za reprezentaciju Nemačke i dok je Kari bio njihov selektor, ali i prije i poslije toga, a ostavio je trag i kao funkcioner - direktor KK Bayern.

Sa reprezentacijom Njemačke osvojio je bronzu na Svjetskom prvenstvu u Indianapolisu koje je Jugoslavija s Karijem osvojila, a u biografiji mu piše i srebro sa Evropskog prvenstva 2005. u Beogradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi